Tärkeää: Tätä ominaisuutta ei tällä hetkellä ole saatavilla Chrome OS -laitteilla.

Kaikki ExpressVPN Android -sovelluksen versiot Versiosta 7.4 eteenpäin sisältävät ominaisuuden Verkon suojaus -valikossa, joka väliaikaisestiestää pääsyn internetiin silloin kun VPN:ään yhdistäminen tai uudelleenyhdistäminen ei onnistu. Aina kun tämä ominaisuus estää internet-liikenteesi, eivät kolmannet osapuolet pysty estämään liikennettä tai käyttämään sitä sinun tunnistamiseen.

Tämä verkkosuojausominaisuus on saatavana kaikille Android-laitteiden versioille ja valmistajille ja se on puhelimissa ja tableteissa käytössä oletuksena. (Android TV -käyttäjien täytyy sallia ominaisuus manuaalisesti.)

Tämän ominaisuuden käyttäminen ei häiritse split tunneling -toimintoa tai pääsyä paikallisiin laitteisiin. Jos internet-yhteys estetään, näet ExpressVPN-sovelluksessa seuraavan viestin:

Internet on estetty Android-laitteilla.

Android-puhelimissa ja tableteissa näet myös alla olevan järjestelmäilmoituksen:

Järjestelmäilmoitus kertoo, että internet on estetty Androidilla.

Jos napautat Yritä uudelleen, sovellus yrittää muodostaa VPN-yhteyden uudelleen. Napauttamalla Poista internet-esto sinut siirretään takaisin ExpressVPN:n aloitusnäytölle. VPN-yhteys katkaistaan ja internet-yhteytesi esto ja suojaus poistetaan.

Huomio: Android TV ei tue järjestelmäilmoituksia, joten sinun on mentävä ExpressVPN-sovellukseen nähdäksesi, estääkö verkon suojaustoiminto pääsysi internetiin.

Ominaisuuden käytöstä poistaminen tai käyttöönotto ExpressVPN-sovelluksessa

Poistaaksesi verkon suojaustoiminnon, siirry kohtaan hamburilaisvalikko (≡) > Asetukset > Verkon suojaus ja kytke sittenEstä internet silloin kun VPN:ään yhdistäminen tai uudelleenyhdistäminen ei onnistupois päältä. Ota se käyttöön siirtämällä se päälle-asentoon.

Laita Androidin verkon suojaus päälle.

Android-järjestelmäasetusten käyttäminen vuotosuojaukseen

ExpressVPN tukee myös täydellistä vuotosuojausta Android-järjestelmäasetusten kautta, jos käytät Android 8.0 -käyttöjärjestelmää (tai sitä uudempi). Ota kuitenkin huomioon, että:

• Tämä Android-järjestelmän ominaisuus ei ole käytettävissä Android TV:llä tai Fire TV:llä, eikä sitä ole välttämättä saatavilla tietyille Android-laitevalmistajille (esim. Huawei).
  • Näiden järjestelmäasetusten käyttöönotto häiritsee split tunneling -toimintoa ja pääsyä paikallisiin laitteisin (vaikka split tunneling ja pääsy paikalliseen laitteeseen olisivat käytössä).

Aktivoidaksesi vuotosuojauksen Android-järjestelmäasetuksista käsin, sinun on otettava käyttöön sekä VPN aina päälläl että Estä yhteydet ilman VPN:ää. Helpoin keino päästä käsiksi näihin asetuksiin on napauttaa kohtaa Android-asetukset Verkon suojauksen alla olevassa punaisessa laatikossa ExpressVPN-sovelluksessasi.

Napauta seuraavassa ponnahdusikkunassa kohtaa Android-asetukset.

Napauta avataksesi Android-asetuksesi.

Ota seuraavassa valikossa käyttöön VPN aina päällä ja sitten Estä yhteydet ilman VPN:ää.

Mikä suojauksen muoto sopii minulle?

Kun otat käyttöönEstä pääsy internetiin silloin kun VPN:ään yhdistäminen tai uudelleenyhdistäminen ei onnistuExpressVPN-sovelluksesta käsin. Pääset jatkossakin paikallisiin verkkolaitteisiisi ja split tunneling -toimintoon ja samalla tietovuotojen riski laskee merkittävästi. Androidin sisäiset rajoitteet tekevät kuitenkin minkä tahansa VPN-sovelluksen 100 % vuotosuojan takaamisesta mahdotonta näissä olosuhteissa.

Tällaista täydellistä vuotosuojaa tarvitsevien asiakkaiden täytyy, jopa split tunneling -toiminnon ja paikalliseen laitteeseen pääsyn kustannuksella, kytkeä päälle VPN aina päällä ja Estä yhteydet ilman VPN:ää Androidin järjestelmäasetuksista.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin välitöntä apua varten.