Tässä oppaassa näytetään, miten ExpressVPN:n versio 7.x Windowsille asennetaan ja otetaan käyttöön pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella.

Huomaa, että sovellus vaatii käyttöjärjestelmän Windows 7, Windows 8 tai Windows 10.

Tärkeää: Windows Vistan ja XP:n käyttäjien tulee käyttää L2TP– tai OpenVPN-asetuksia. L2TP/IPsec:n tietoturva on heikko ja niitä tulisi käyttää ainoastaan anonymisointiin tai sijaintien vaihtamiseen.

Siirry osioon…

Sovelluksen lataaminen
Aktivointikoodin hankkiminen
Sovelluksen asentaminen
VPN-palvelinsijaintiin yhdistäminen
Yhteyden katkaiseminen VPN-palvelinsijainnista
Toisen palvelinsijainnin valitseminen
VPN-protokollan vaihtaminen
Pikakuvakkeiden lisääminen ExpressVPN-sovellukseen
ExpressVPN:n käynnistys ja yhdistyminen tietokoneen käynnistyessä
VPN-nopeustestin käyttäminen
Sovelluskohtaisen yhdistämisen käyttäminen
IPv6-vuotosuojan käyttäminen
Kielen vaihtaminen ExpressVPN:n Windows-sovelluksessa
ExpressVPN-selainlaajennuksen käyttäminen
Sovelluksen poistaminen

Sovelluksen lataaminen

Avaa Tervetuloa-sähköposti, jonka sait kirjatuessasi ExpressVPN:n käyttäjäksi. Klikkaa ”Asenna ExpressVPN”.

Click the "Set Up ExpressVPN" link in the welcome email.

Jos et löydä linkkiä, kirjaudu tilillesi täältä.

Sign in to the ExpressVPN app.

Klikkaa punaista latauspainiketta. Tämä käynnistää sovelluksesi lataamisen.

Click "Download for Windows."

Älä sulje ikkunaa, sillä tarvitset sitä seuraavassa vaiheessa.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Aktivointikoodin hankkiminen

Jotta voit käyttää ExpressVPN:ää Windows-koneellasi, tarvitset aktivointikoodisi.

Kopioidaan se leikepöydällesi.

Klikkaa laatikossa olevaa aktivointikoodia kopioidaksesi sen leikepöydällesi. Sinua pyydetään antamaan se myöhemmin.

Click the activation code in the box to copy it to your clipboard.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Sovelluksen asentaminen

Etsi ja kaksoisklikkaa lataustiedostoa tietokoneellasi.

Double-click the download file on your computer.

Jos näet kehotuksen asentaa sovellus, klikkaa Asenna jatkaaksesi.

Odota, kunnes sovellus on asennettu tietokoneellesi.

Pyydettäessä klikkaa Kirjaudu sisään ja liitä aktivointikoodisi. Tämä on koodi, jonka kopioit aiemmin. Voit liittää sen painamalla Ctrl + V tai klikkaamalla hiiren oikeaa painiketta koodille tarkoitetussa kentässä ja klikkaamalla sitten Liitä. Klikkaa seuraavaksi Jatka.
Click "Continue."

Seuraavaksi voit valita, käynnistyykö ExpressVPN tietokoneen käynnistämisen yhteydessä. Tee valintasi, jotta voit jatkaa.

Select your preference for launching ExpressVPN on startup.

Voit myös valita, jaatko VPN-yhteyksiisi liittyviä analytiikkatietoja anonyymisti ExpressVPN:n kehittämiseksi. Tee valintasi, jotta voit jatkaa.

Select your preference for helping improve ExpressVPN.

ExpressVPN ei kerää yksityisiä tietojasi ja anonymisoi tietosi ennen kuin ne saapuvat ExpressVPN:n palvelimille.

Onnittelut! Voit nyt käyttää ExpressVPN:n laajaa palvelinsijaintien verkostoa.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

VPN-palvelinsijaintiin yhdistäminen

Klikkaa Päälle-nappia luodaksesi yhteyden VPN-palvelinsijaintiin. ExpressVPN suosittelee oletuksena sijaintia, johon yhdistämällä saat parhaan mahdollisen kokemuksen. Tätä kutsutaan Älykkääksi sijainniksi.

Click the On Button to connect.

Kun näet Yhdistetty-viestin sovelluksen ruudulla, voit alkaa surffata vapaasti ja turvallisesti!

The Connected message on the ExpressVPN app.

Huom: Yhtä ExpressVPN-tilausta voi käyttää samanaikaisesti viidellä laitteella käyttöjärjestelmästä riippumatta. Jos yrität käyttää useampaa kuin viittä laitetta samalla tilauksella yhtä aikaa, näet seuraavan ruudun:

The Connection Limit Reached message on the ExpressVPN app.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Yhteyden katkaiseminen VPN-palvelinsijannista

Jos haluat katkaista yhteyden VPN-palvelimeen, klikkaa Päälle-nappia, kun VPN-yhteys on muodostettu.

Click the On Button to disconnect.

Tiedät, että yhteys on katkaistu, kun näet ”Ei yhdistetty” -viestin.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Toisen palvelinsijainnin valitseminen

Jos haluat valita toisen VPN-palvelinsijainnin, klikkaa sijainvalitsinta Päälle-napin alla.

Huom: Kun vaihdat sijaintia ensimmäistä kertaa VPN-yhteyden luomisen jälkeen,  näet varoituksen siitä, että verkkoliikenteesi saattaa olla suojaamaton uudelleenyhdistämisen aikana. Voit edetä, se on turvallista.

Click the Location Picker to connect.

Klikkaa palvelinsijaintia, johon haluat yhdistää, ja klikkaa sitten Päälle-nappia. Vaihtoehtoisesti voit yhdistää kaksoisklikkaamalla sijaintia.

Oletuksena VPN-sijaintien lista sisältää kaksi osiota: Suositellut ja Kaikki.

Suositellut-osio näyttää ExpressVPN:n ykkösvalinnat sinulle.

The Recommended tab on the ExpressVPN app.

Kaikki-osioon on listattu kaikki VPN-palvelinsijainnit alueittain. Voit laajentaa ja pienentää listoja klikkaamalla ”>”ikonia oikealla.

The All Locations tab on the ExpressVPN app.

Suosikit-osio näkyy, kun olet lisännyt suosikkisijainteja. Voit tallentaa sijainnin suosikkilistaasi klikkaamalla tähti-ikonia oikealla.

The Favorites tab on the ExpressVPN app.

Voit myös etsiä haluamaasi sijaintia käyttämällä hakupalkkia.

Kirjoita haluamasi palvelinsijainnin nimi hakupalkkiin ja kaksoisklikkaa palvelinsijaintia hakutuloksissa luodaksesi yhteyden siihen.

Search for a location in the search bar.

Kun olet katkaissut yhteyden palvelinsijaintiin, voit palata Älykkääseen sijaintiin (sijaintiin, jota suositellaan parhaan kokemuksen saamiseksi) klikkaamalla kohtaa Älykäs sijainti.

Click Smart Location on the ExpressVPN app.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

VPN-protokollan vaihtaminen

VPN-protokollat ovat metodeja, joita laitteesi käyttää luodakseen yhteyden VPN-palvelimeen. Protokollan vaihtaminen voi auttaa paremman yhteysnopeuden saavuttamisessa.

Jos haluat vaihtaa VPN-protokollaa, napauta hampurilaisvalikkoa (≡) ja klikkaa sitten Asetukset. Sinun täytyy katkaista VPN-yhteys vaihtaaksesi protokollaa.

Click "Options."

Valitse Protokolla-osiosta protokolla, jota haluat käyttää ja klikkaa OK.

Switch to another protocol.

Tärkeää: L2TP/IPsec:n tietoturva on heikko ja niitä tulisi käyttää ainoastaan anonymisointiin tai sijaintien vaihtamiseen.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Pikakuvakkeiden lisääminen ExpressVPN-sovellukseen

Pikakuvake-ominaisuus näkyy ExpressVPN-aloitusnäytöllä sen jälkeen, kun olet yhdistänyt VPN:ään. (Se ei näy ensimmäisellä yhdistämiskerralla, mutta se näkyy toisesta yhdistämiskerrasta alkaen.)

Pikakuvakkeiden avulla voit kätevästi ja nopeasti käynnistää sovelluksia ja sivustoja suoraan ExpressVPN-sovelluksesta milloin tahansa, kun yhteys on kytketty. Jos huomaat, että vierailet tietyissä kohteissa VPN:n yhdistämisen jälkeen, esimerkiksi tietyssä suoratoistopalvelussa tai tietyllä sosiaalisen median sivustolla, kohteen lisääminen pikakuvakkeeksi säästää sinut palaamiselta takaisin aloitusnäytölle tai selaimeen joka kerta, kun haluat löytää tämän kohteen.

The different shortcuts on the ExpressVPN app.

Kun haluat käynnistää palvelun tai sivuston, napauta sen ikonia muodostettuasi VPN-yhteyden.

Jos käytössäsi on vähemmän kuin viisi pikakuvaketta, voit lisätä niitä klikkaamalla harmaata plus (+) -ikonia. Voit lisätä ja poistaa pikakuvakkeita myös klikkaamalla hampurilaisvalikkoa (≡) ja valitsemalla Asetukset > Pikakuvakkeet.

Klikkaa plus (+) -merkkiä lisätäksesi pikakuvakkeita viiteen kuvakkeeseen asti. Jos haluat poistaa pikakuvakkeen, valitse se ja klikkaa miinus (–) -merkkiä.

Add or remove a shortcut.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

ExpressVPN:n käynnistys ja yhdistäminen tietokoneen käynnistyessä

Voit määritellä, yhdistyykö VPN automaattisesti kun tietokoneesi käynnistyy.

Klikkaa hampurilaisvalikkoa (≡) ja valitse Asetukset, jotta voit tehdä ”yhdistä tietokoneen käynnistäessä” -asetukset.

Click "Options."

Valitse (tai jätä valitsematta) Yleinen-osiossa kohta Käynnistä ExpressVPN Windowsia käynnistettäessä.

Check or uncheck the box for Launch ExpressVPN on Windows startup.

Voit myös asettaa ExpressVPN:n yhdistämään viimeisimpään sijaintiisi, kun käynnistät sovelluksen.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

VPN-nopeustestin käyttäminen

VPN-yhteys täytyy katkaista, jotta voit tehdä nopeustestin.

Klikkaa hampurilaisvalikkoa (≡) ja valitse Nopeustesti.

Click "Speed Test."

Valitse Nopeustesti-näytöllä Suorita testi ja odota, että testi on suoritettu.

Click "Run Test."

Kun näet tulokset, valitse sijainti seuraavin perustein:

• Nopeusindeksi: Tämä lasketaan viiveen ja latausnopeuden perusteella. Sijainti, jonka nopeusindeksi on korkea, takaa hyvän käyttökokemuksen.
  • Viive: mitä matalampi, sen parempi.
  • Latausnopeus: mitä korkeampi, sen parempi.

The different criteria in the speed.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Sovelluskohtaisen yhdistämisen käyttäminen

Tämän ominaisuuden avulla voit valita, mitkä sovellukset käyttävät VPN:ää ja mitkä eivät, kun olet muodostanut ExpressVPN-yhteyden.

Tärkeää: VPN-yhteys täytyy katkaista, jotta voit muuttaa sovelluskohtaisen yhdistämisen asetuksiasi.

Kun haluat vaihtaa sovelluskohtaisen yhdistämisen asetuksiasi, klikkaa hampurilaisvalikkoa (≡) > Asetukset.

Rasti Yleinen-osiossa ruutu Sovelluskohtaisen yhdistämisen kohdalla ja klikkaa Asetukset.

Click "Settings."

Seuraavaksi voit valita, mitkä sovellukset käyttävät VPN:ää ja mitkä eivät, kun olet muodostanut yhteyden ExpressVPN:ään.

Select your preference for split tunneling.

Jos valitset kaksi alempaa vaihtoehtoa, voit määritellä, mitkä laitteet käyttävät (tai eivät käytä) VPN:ää. Klikkaa plus-merkkiä  (+) valitaksesi sovellukset.

Add or remove apps for split tunneling.

Merkitse kaikki sovellukset, jotka haluat valita. Jos haluamasi sovellus ei näy, klikkaa Lisää uusi sovellus ja etsi se.

Select apps for split tunneling.

Klikkaa OK toteuttaaksesi muutokset.

LISÄTIETOA: Lue kaikki sovelluskohtaisesta yhdistämisestä

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

IPv6-vuotosuojan käyttäminen

ExpressVPN-sovellus estää oletusarvona IPv6-yhteydet torjuakseen IPv6-vuodot.

Jos sinulla on ongelmia laitteiden kanssa, jotka käyttävät ainoastaan IPv6-yhteyksiä, mene kohtaan Asetukset > Lisäasetukset, ja poista rasti ruudusta kohdassa IPv6-vuotosuoja.

Uncheck the box under IPv6 Leak Protection.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Kielen vaihtaminen ExpressVPN:n Windows-sovelluksessa

Klikkaa hampurilaisvalikkoa (≡) > Asetukset.

Click "Options."

Valitse Lisäasetukset-osio. Valitse kohdassa Kieli haluamasi kieli.

Select the language you want to change to.

Klikkaa OK vahvistaaksesi valintasi. ExpressVPN vaihtaa valitsemaasi kieleen sen jälkeen, kun olet sammuttanut ja käynnistänyt sovelluksen uudelleen.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

ExpressVPN-selainlaajennuksen käyttäminen

Jos käytät versiota 6.2 (tai vanhempaa) ExpressVPN:n Windows-sovelluksesta, voit käyttää ExpressVPN-selainlaajennusta hallinnoidaksesi ExpressVPN-sovellusta selaimestasi käsin. Selainlaajennus on saatavilla Google Chromelle ja Mozilla Firefoxille.

Klikkaa sovelluksessa hampurilaisvalikkoa (≡), valitse Vaihtoehdot ja siirry Selaimet-osioon.

Klikkaa Hanki selainlaajennus ja seuraa sivun ohjeita.

Click "Get Browser Extensions."

Lue täältä lisää ExpressVPN-selainlaajennuksesta.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Sovelluksen poistaminen

Huom: Seuraavat ohjeet koskevat käyttöjärjestelmää Windows 10. Jos käytät järjestelmää Windows 7 tai 8, katsothan ohjeet ohjelmien poistamiseen järjestelmissä Windows 7 ja Windows 8.

Mene Windowsin työpöydällä kohtaan Asetukset > Ohjelmat.

Selaa listaa kunnes näet ExpressVPN:n. Valitse ExpressVPN ja klikkaa Poista.

Click "Uninstall."

Jos näet, että ExpressVPN on edelleen listattuna käytettävissä olevana VPN-yhteytenä poistamisen jälkeen, toimi näin:

1. Klikkaa Käynnistä-nappia ja paina sitten Windows key + R käynnistääksesi komentokehotteen.
  2. Kirjoita ncpa.cpl komentokehotteeseen ja paina enteriä siirtyäksesi Verkkoyhteydet-ikkunaan.
  3. Klikkaa tässä ikkunassa hiiren oikealla painikkeella WAN Miniport -kohtaa nimeltä ExpressVPN.
  4. Klikkaa Poista.
  5. Mene työpöydällä kohtaan Asetukset > Verkko ja Internet > VPN.
  6. Jos näet ExpressVPN:n käytettävissä olevana yhteytenä, poista se.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.