Tämä opas auttaa sinua manuaalisesti asentamaan VPN:n Windows 10 -laitteelle (mukaan lukien Microsoft Surface) käyttämällä L2TP/IPsec-protokollaa.

Tärkeää: L2TP/IPsec tarjoaa vähäisiä turvallisuushyötyjä, joten sitä tulisi käyttää ainostaan anonyymiyden saavuttamiseen tai sijainnin vaihtoon.

Asennatko mieluummin sovelluksen? Katso ohjeet sovelluksen asennuksesta Windows 10:lle.

Hyppää kohtaan…

Löydä ExpressVPN-tilitietosi
Lisää uusi VPN-yhteys
Muodosta yhteys VPN-palvelinsijaintiin
Muodosta yhteys eri VPN-palvelinsijaintiin
Katkaise yhteys VPN-palvelinsijainnista

1. Löydä ExpressVPN-tilitietosi

Mene ExpressVPN-asennussivulle. Syötä ExpressVPN-kirjautumistietosi pyydettäessä ja Kirjaudu sisään.

Syötä kirjautumistietosi ja napsauta sitten

Syötä vahvistuskoodi, jonka saat sähköpostiisi.

Valitse oikeanpuoleinen valinta, PPTP & L2TP/IPsec.

Napsauta

Näin näet käyttäjänimesi, salasanasi ja listan palvelinosoitteista maailmalla.

Näin näet käyttäjänimesi, salasanasi ja listan palvelinosoitteista maailmalla.

Pidä tämä selainikkuna avoinna. Tarvitset tätä tietoa myöhemmin asennuksen aikana.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

2. Lisää uusi VPN-yhteys

Voit lisätä uuden VPN-yhteyden valitsemalla internet-pikakuvakkeen alapalkista.

Jos käytössäsi on Wi-Fi-yhteys, kuvake näyttää tältä:

Click the internet access icon in your system tray.

Jos käytössäsi on Ethernet-yhteys, kuvake näyttää tältä:

Click the internet access icon in your system tray.

Valitse avautuvasta valikosta Verkon ja Internetin asetukset.

Click “Network and Internet settings.”

Valitse vasemmasta sivupalkista VPN > Lisää VPN-yhteys.

Click “Add a VPN connection.”

Syötä Lisää VPN-yhteys -ikkunassa seuraavat tiedot:

• VPN-verkon tarjoaja: Valitse Windows (sisäänrakennettu).
  • Yhteyden nimi: Syötä nimi, joka auttaa sinua tunnistamaan VPN-yhteyden. Esimerkiksi: ExpressVPN Suomi.
  • Palvelimen nimi tai osoite: Syötä jokin tarjotuista palvelinosoitteista (esim. la-abc-abcd.abcde.com).
  • VPN:n tyyppi: Valitse L2TP/IPsec esiasennetulla avaimella.
  • Esijaettu avain: Syötä 12345678.
  • Kirjautumistietojen tyyppi: Valitse Käyttäjänimi ja salasana.
  • Käyttäjänimi: Syötä aiemmin löytämäsi käyttäjänimi.
  • Salasana: Syötä aiemmin löytämäsi salasana.

Rastita Muista kirjautumistietoni -ruutu.

Napsauta Tallenna.

Enter the details for the L2TP VPN connection, then click “Save.”

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

3. Muodosta yhteys VPN-palvelinsijaintiin

Näet nyt VPN-yhteyden Verkon ja Internetin asetukset -paneelissa.

Voit muodostaa yhteyden VPN-palvelimeen valitsemalla yhteyden nimen ja sen jälkeen Yhdistä.

Click "Connect."

Kun VPN-yhteys on muodostettu, näet VPN-yhteyden alla tekstin “Yhdistetty”.

The “Connected” message shows upon successful connection.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Muodosta yhteys eri VPN-palvelinsijaintiin

Seuraamalla 2. vaiheen ohjeita voit asentaa niin monta VPN-palvelinyhteyttä kuin haluat.

Voit yhdistää toiseen VPN-palvelinsijaintiin nopeasti napsauttamalla Wi-Fi-kuvaketta tai Ethernet-kuvaketta alapalkissa ja valitsemalla sen jälkeen haluamasi VPN-palvelinsijainnin.

Click “Connect” to connect to the VPN server locations.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Katkaise yhteys VPN-palvelinsijainnista

Voit katkaista yhteyden VPN-palvelinsijainnista menemällä Verkon ja Internetin asetuksiin. Valitse vasemmasta sivupalkista VPN. Seuraavaksi valitse katkaistava VPN-yhteys ja napsauta Katkaise yhteys.

Click “Disconnect.”

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.