Belangrijk: Deze functie is momenteel niet beschikbaar op Chrome OS apparaten.

Alle versies van de ExpressVPN Android app vanaf versie 7.4 hebben een functie onder het menu Network Protection die tijdelijk internetverkeer blokkeert wanneer u geen of niet opnieuw verbinding kunt maken met de VPN. Wanneer uw internetverkeer geblokkeerd wordt door deze functie kan dit verkeer niet onderschept worden door derde partijen of tegen u gebruikt worden.

Deze netwerkfunctie is beschikbaar voor alle versies en fabrikanten van Android apparaten en werkt automatisch op mobiele telefoons en tablets. (Android TV gebruikers moeten de functie handmatig instellen.)

Het gebruik van deze functie verbreekt split-tunneling of de verbinding met lokale apparaten niet. Als internet geblokkeerd wordt dan zult u dit bericht in de ExpressVPN app zien:

Internet wordt geblokkeerd op Android apparaten.

Op Android telefoons en tablets zult u ook de systeemnotificatie zien zoals hieronder weergegeven:

Systeemotificaties die aangeven dat internet geblokkeerd wordt door Android.

Als u op Try again tikt, dan zal de app opnieuw verbinding proberen te maken met de VPN. Als u op Unblock Internet tikt, dan wordt u teruggeleid naar de ExpressVPN thuispagina waarbij de VPN niet verbonden is en uw internetverbinding niet geblokkeerd of beschermd wordt.

Opmerking: Android TV ondersteunt systeemnotificaties niet. Om deze reden moet u op de ExpressVPN nakijken of de netwerk beschermingsfunctie door uw internettoegang geblokkeerd wordt.

De functie in de ExpressVPN app aan- of uitzetten

Om de netwerkbeschermingsfunctie uit te schakelen gaat u naar het hamburgermenu (≡) > Settings > Network Protection en zet dan Block internet uit als er geen verbinding of niet opnieuw verbinding gemaakt kan worden met de VPN. Zet hem aan om deze in te schakelen.

Zet netwerkbescherming voor Android aan.

Het gebruik van Android systeeminstellingen voor het lekvrij maken

ExpressVPN ondersteunt ook het volledig lekvrij maken via de Android systeeminstellingen als u Android 8.0 of hoger gebruikt. Houd er wel rekening mee dat:

• Deze Android systeemfunctie niet beschikbaar is voor Android TV or Fire TV en mogelijk niet beschikbaar is voor Android apparaten afkomstig van bepaalde fabrikanten (e.g., Huawei).
  • Het aanzetten van deze systeeminstellingen onderbreekt split-tunneling en toegang tot lokale apparaten (zelfs wanneer split-tunneling en toegang tot lokale apparaten aanstaan).

Om lekvrij maken in te schakelen via de Android systeeminstellingen moet u Always-on VPN en Block connections without VPN inschakelen. De eenvoudigste manier om bij deze instellingen te komen is door op Android settings te tikken in rode letters onder Network Protection in uw ExpressVPN app.

Op de pop-up die u erna te zien krijgt tikt u op Android settings.

Tik om uw Android instellingen te openen.

Schakel in het volgende menu Always-on VPN in en schakel daarna Block connections without VPN in.

Wat voor soort bescherming past bij mij?

Wanneer u Block internet access inschakelt in de ExpressVPN app wanneer u geen verbinding kunt maken met de VPN behoudt u toegang tot uw lokale netwerkapparaten en split-tunneling terwijl het risico op het lekken van data sterk verminderd wordt. Maar beperkingen binnen Android zorgen ervoor dat een VPN app onmogelijk 100% lekvrij is onder deze omstandigheden.

Gebruikers die zulke complete lekvrijheid nodig hebben, zelfs als split-tunneling en toegang tot lokale apparaten daardoor wegvallen, moeten Always-on VPN en Block connections without VPN aanzetten in de Android systeeminstellingen.