Belangrijk: Als u zich bevindt in een land met veel internetcensuur of handmatig instellen van ExpressVPN gebruikt, g. Important: If you are located in a country with a high level of internet censorship or using ExpressVPN manual configurations, neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN voor directe ondersteuning. Als u het internet op kunt maar bepaalde websites of diensten niet kunt bezoeken, volg deze If you are able to browse the internet but not certain websites or services, follow deze handleiding voor probleemoplossen.

In deze handleiding leest u hoe u problemen met het surfen op internet oplost wanneer u met de ExpressVPN app verbonden bent. Voorbeelden van dit probleem zijn:

• Het lukt niet om direct het internet op te gaan
  • Het lukt niet om na een poosje het internet te gebruiken

De voornaamste redenen voor deze problemen zijn:

• Slechte verbinding op de gekozen VPN serverlocatie
  • Bemoeienis door internet providers voor bepaalde VPN protocollen
  • Bemoeienis door uw antivirus of de uitgaande pakkettenverzending van online beveiligingsapplicatie

Voorafgaand controle

Voordat u verdergaat, ga na of u een actieve internetverbinding heeft.

1. Verbreek de verbinding met ExpressVPN.
  2. Bezoek in uw browser een website naar keuze.

Als u de website kunt bezoeken, wordt het probleem met VPN verbinding niet veroorzaakt door uw internetverbinding. Volg de stappen voor probleemoplossen hieronder om het probleem op te lossen.

Als u geen toegang tot het internet heeft zelfs als u niet verbonden bent met ExpressVPN, is er hoogstwaarschijnlijk een probleem met uw internetverbinding. Ga na of uw internetverbinding actief is of er sprake is van onderliggende problemen. (Als u Windows gebruikt, probeer deze stappen om uw internetverbinding te herstellen.)

Stappen voor probleemoplossen

Volg de onderstaande stappen voor probleemoplossen om de verbindingsfout op te lossen. Kijk na elke stap of het probleem opgelost is. Als het probleem opgelost is, kunt u de rest van de stappen overslaan.

1. Download de laatste versie van ExpressVPN
  2. Verbind met een andere VPN serverlocatie
  3. Verander van VPN protocol
  4. Voer ExpressVPN toe als uitzondering in uw antivirus- of online beveiligingsapplicatie
  5. Schakel uw proxy-instellingen uit
  6. Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN

1. Download de laatste versie van ExpressVPN

Ga na of u de laatste versie van de ExpressVPN app gebruikt. Zo niet, download de laatste app versie.

Stel uw ExpressVPN app in:

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN voor directe ondersteuning.

Terug naar boven

2. Verbind met een andere VPN serverlocatie

Verbind met een andere serverlocatie uit de Aanbevolen lijst met serverlocaties.

Verbind met en andere serverlocatie voor de…

Als u het internet weer op kunt na het verbinden met een andere VPN serverlocatie, is er mogelijk een tijdelijk probleem met de VPN serverlocatie waar u eerder mee probeerde te verbinden. Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN over deze fout en gebruik voor nu andere VPN serverlocaties.

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN voor directe ondersteuning.

Terug naar boven

3. Verander van VPN protocol

VPN protocollen zijn de methodes waarop uw apparaat verbindt met een VPN server.

Voor de beste ervaring raadt ExpressVPN het gebruiken van de protocoloptie Automatisch, die standaard gekozen wordt.

Als het u niet lukt te verbinden met ExpressVPN met het protocol Automatisch, probeer de andere protocollen in de volgende volgorde (indien beschikbaar):

1. Lightway – TCP
  2. Lightway – UDP
  3. OpenVPN – TCP
  4. OpenVPN – UDP
  5. IKEv2
  6. L2TP/IPsec
Belangrijk: L2TP/IPsec biedt zwakke beveiligingsvoordelen en dient enkel gebruikt te worden voor anonimisatie of voor het veranderen van locaties. ExpressVPN raadt het gebruik van L2TP/IPsec niet aan tenzij absoluut noodzakelijk.

Hoe verandert u het protocol voor de…

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN voor directe ondersteuning.

Terug naar boven

4. Voeg ExpressVPN toe als uitzondering in uw antivirus- of online beveiligingsapplicatie

Als u de ExpressVPN app gebruikt terwijl uw antivirus- of online beveiligingsapp aanstaat, houdt deze app mogelijk de VPN verbinding tegen.

Om na te gaan of uw antivirus- of online beveiligingsapp uw VPN verbinding tegenhoudt:

1. Schakel de antivirus- of online beveiligingsapp uit op uw apparaat. (Voor gedetailleerde instructies, neem contact op met de aanbieder van uw antivirus- of online beveiligingsapp.)
  2. In uw ExpressVPN app, verbind met een VPN serverlocatie.

Als u met de VPN kunt verbinden terwijl uw antivirus- of online beveiligingsapp uitgeschakeld is, houdt uw antivirus- of online beveiligingsapp uw VPN verbinding tegen.

Om dit op te lossen, voeg ExpressVPN toe als uitzondering in uw applicatie. Voor andere applicaties moet u mogelijk:

• Het beveiligingsniveau van Hoog naar Gemiddeld veranderen
  • Een uitzondering toewijzen aan UDP poorten 1194 tot en met 1204
  • Het inschakelen als Vertrouwt ExpressVPN

De stappen voor het toevoegen van applicaties als uitzonderingen verschilt tussen verschillende antivirus- of online beveiligingsproducten. Voor gedetailleerde instructies, neem contact op met uw antivirus- of online beveiligingsapp aanbieder.

Na het toevoegen van ExpressVPN als een uitzondering in uw antivirus- of online beveiligingsapp,

1. Start de ExpressVPN app opnieuw op.
  2. Verbind met een serverlocatie…

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN voor directe ondersteuning.

Terug naar boven

5. Schakel uw proxy-instelling uit

De proxy-instellingen van een webbrowser houdt mogelijk internettoegang tegen wanneer deze een VPN verbinding detecteert. Het uitschakelen van proxy’s lossen dit probleem mogelijk op.

Hoe schakelt u uw proxy uit voor…

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN voor directe ondersteuning.

Terug naar boven

6. Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN

Als u alle bovenstaande stappen heeft geprobeerd maar nog steeds het internet niet op kunt, neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN voor directe ondersteuning.

Of u kunt uw diagnostische informatie naar de helpdesk van ExpressVPN sturen. De diagnostische informatie bevat mogelijk de oorzaak van uw verbindingsproblemen. De helpdesk van ExpressVPN zal contact met u opnemen nadat deze uw informatie ontvangt.

Windows of Mac

1. Klik op het hamburgermenu (≡) > Hulp & ondersteuning > Diagnostische Informatie.
  2. Klik op Contact opnemen met de helpdesk.
  3. Voer in het tekstvak informatie in over het probleem dat u ervaart.
  4. Vink het vakje aan met “Bevat details over recente verbindingsproblemen of Bevat diagnostische informatie”.
  5. Wacht op een antwoord van de helpdesk van ExpressVPN via e-mail.

Android of iOS

1. Tik op Opties of hamburgermenu (≡) > Hulp & ondersteuning.
  2. Tik op Ons een e-mail sturen or Contact opnemen met de helpdesk.
  3. Voer in het tekstvakje informatie in over de problemen die u ervaart.
  4. Tik op Versturen of Verzenden. Wacht op een antwoord van de helpdesk van ExpressVPN via e-mail.

Linux

1. In Terminal, voer de volgende command uit: expressvpn diagnostic
  2. Kopieer de diagnostische informatie.
  3. Plak de informatie in de ExpressVPN helpdesk chat.

Routers

1. Ga naar het router dashboard van ExpressVPN.
  2. Log in met uw router admin wachtwoord.
  3. Klik op Hulp & ondersteuning > Diagnostische informatie.
  4. Klik op Alle logs downloaden.
  5. Stuur de logs in de ExpressVPN helpdesk chat.

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN voor directe ondersteuning.