Deze handleiding helpt u de ExpressVPN app in te stellen op uw iPhone, iPad of iPod voor iOS 10 en later.

Belangrijk: Als u iOS 9 of ouder gebruikt, gebruik dan de L2TP handmatige configuratie.

Nog geen klant? Lees meer over VPN voor iOS.

Spring naar…

De VPN app downloaden
De VPN app instellen
Verbinden met een VPN serverlocatie
De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken
Verbinden met een andere VPN serverlocatie
Overschakelen naar een ander VPN protocol
Opnieuw verbinden met de server als de app de verbinding verbreekt
Uw VPN configuratie opnieuw installeren
Van taal wisselen in de ExpressVPN iOS app
Ondersteuningsartikelen in de app raadplegen
De VPN app van uw apparaat verwijderen
De VPN handmatig installeren zonder de app

De VPN app downloaden

Ga naar de App Store en zoek naar ExpressVPN.

Search for ExpressVPN in the app store.

Tik op Verkrijgen. De ExpressVPN app wordt op uw telefoon gedownload.

Tap "GET" to download the ExpressVPN app.

Als u de ExpressVPN app niet ziet in uw App Store, probeer dan uw App Store-land te wijzigen.

Als de app klaar is met downloaden tikt u op OPENEN om de ExpressVPN app te starten.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De VPN app instellen

Tik in het welkomstscherm van de app op Inloggen.

Tap "Sign In" on the app's welcome screen.

• Als u uw ExpressVPN abonnement NIET in de App Store hebt gekocht: voer het e-mailadres en wachtwoord van uw ExpressVPN account. Tik op Inloggen.
  • Als u uw ExpressVPN abonnement in de App Store hebt gekocht: tik op Uw App Store abonnement herstellen. U kunt een iOS aanwijzing ontvangen om uw Apple ID wachtwoord in te voeren.

Tap “restore your App Store subscription.”
U ziet een verklaring over de informatie die de ExpressVPN app verzamelt. Tik op Akkoord en Doorgaan om verder te gaan.

Tap "Agree and Continue" to proceed.

U wordt uitgenodigd om uw VPN in te stellen. Tik op Doorgaan om verder te gaan met de installatie.

Tap "Continue" to proceed.

De app meldt u: ‘ “ExpressVPN” wil VPN configuraties toevoegen’. Tik op Toestaan.

Tap "Allow" to add VPN configurations.

Gebruik uw Touch ID of voer uw toegangscode in om de VPN configuraties toe te voegen.

Use your Touch ID or enter your passcode on your phone.

ExpressVPN vraagt of u belangrijke aankondigingen en waarschuwingen wilt ontvangen. Selecteer uw voorkeur om door te gaan.

Select your preference for receiving notifications.

Als u OK hebt gekozen, tik dan op Toestaan om te bevestigen dat u notificaties van de ExpressVPN app wilt ontvangen.

Tap "Allow" to confirm you’d like to receive notifications.

Uw app vraagt of u anonieme analyses wilt delen om te helpen ExpressVPN sneller en betrouwbaarder te maken. Selecteer uw voorkeur om door te gaan.

Select your preference for helping improve ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbinden met een VPN serverlocatie

Tik op de Aan knop om verbinding te maken met een VPN serverlocatie. ExpressVPN zal standaard de locatie voorstellen die de optimale ervaring voor u biedt; dit heet Smart Location.

Tap the On Button to connect.

Zodra u de melding Verbonden op het scherm ziet kunt u vrij en veilig het internet op!

The "Connected" message on the ExpressVPN app.

NB: Met een enkel ExpressVPN abonnement kunt u gelijktijdig vijf apparaten met de VPN verbinden, ongeacht het platform. Als u meer dan vijf apparaten gelijktijdig op één abonnement probeert te gebruiken, krijgt u het onderstaande scherm te zien:

The "Connection Limit Reached" message on the ExpressVPN app.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken

Als u de verbinding met de VPN serverlocatie wilt verbreken, tikt u op de Aan knop terwijl de VPN is ingeschakeld.

Tap the On Button to disconnect.

U weet dat de verbinding is verbroken wanneer de melding ‘Niet verbonden’ wordt weergegeven.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbinden met een andere VPN serverlocatie

Als u verbinding wilt maken met een andere serverlocatie, tikt u op de locatiekiezer (onder de Aan knop).

NB: De eerste keer dat u probeert van locatie te veranderen terwijl u verbonden bent met de VPN, krijgt u een waarschuwing dat uw internetverkeer onveilig kan zijn tijdens het opnieuw verbinden.

Klik op Doorgaan om verder te gaan.

Tap the Location Picker on the ExpressVPN app.

Tik op de nieuwe serverlocatie waarmee u verbinding wilt maken.

Tap a location you want to connect to.

ExpressVPN maakt automatisch verbinding met de geselecteerde serverlocatie.

Als u een locatie wilt toevoegen aan uw lijst met favoriete locaties veegt u hem naar rechts. U kunt uw favoriete locaties openen op het tabblad Favorieten.

Swipe right on a location to add it to Favorites.

Om een locatie uit uw favorietenlijst te verwijderen veegt u hem naar rechts.

Swipe right on a location to remove it from Favorites.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Overschakelen naar een ander VPN protocol

Een VPN protocol is de manier waarop uw apparaat verbinding maakt met een VPN server. Overschakelen naar een ander protocol kan u helpen hogere verbindingssnelheden te bereiken.

ExpressVPN selecteert standaard het protocol dat het meest geschikt is voor u. Om over te schakelen naar een ander protocol, tikt u op het menu Opties (≡) in de ExpressVPN app.

NB: Zorg ervoor u niet verbonden bent met een serverlocatie voordat u de protocollen wijzigt.

Tap the Options menu on the ExpressVPN app.

Tik in het menu Opties op Instellingen > VPN protocol.

Tap "VPN Protocol."

Uw huidige protocoloptie wordt aangegeven met een vinkje. Als u naar een ander protocol wilt wisselen, tikt u op het gewenste protocol.

Tap the protocol of your choice.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Opnieuw verbinden met de server als de app de verbinding verbreekt

Als het scherm van uw apparaat enige tijd is uitgeschakeld, kan de ExpressVPN app de verbinding verbreken.

Om opnieuw verbinding te maken opent u de app en maakt u verbinding met de gewenste VPN serverlocatie.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw VPN configuratie opnieuw installeren

Als de app een onverwachte foutmelding geeft, kan het nodig zijn uw ExpressVPN configuratie opnieuw te installeren.

Als u de verbindingsconfiguratie opnieuw wilt installeren, tikt u op het menu Opties (≡) in ExpressVPN app.

Tap the Options menu on the ExpressVPN app.

Tik in het menu Opties op Instellingen > VPN configuratie opnieuw installeren.

Tap “Reinstall VPN Configuration.”

Er verschijnt een notificatie. Tik op Toestaan.

Tap "Allow" to configure your VPN.

De app meldt u: ‘ “ExpressVPN” wil VPN configuraties toevoegen’. Tik op Toestaan om door te gaan.

Tap "Allow" to add VPN configurations.

Gebruik uw Touch ID of voer uw toegangscode in om de VPN configuraties toe te voegen.

Use your Touch ID or enter your passcode on your phone.

Uw VPN configuratie wordt nu opnieuw geïnstalleerd.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Van taal wisselen in de ExpressVPN iOS app

Tik op het menu Opties (≡) en kies vervolgens Instellingen.

Tik op Taal.

Tap “Language.”

Kies de taal die u wilt gebruiken.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Ondersteuningsartikelen in de app raadplegen

U kunt nu de ondersteuningsartikelen raadplegen binnen de ExpressVPN app.

Tik op het Opties menu (≡), selecteer dan Hulp & ondersteuning.

Select "Help & Support."

Tik op een categorie om een ondersteuningsartikel in de app te kiezen.

Tap a category to select an in-app support article.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De VPN app van uw apparaat verwijderen

Om de VPN app van uw iPhone, iPad, or iPod te verwijderen, houdt u het ExpressVPN pictogram op het thuisscherm ingedrukt tot alle pictogrammen beginnen te trillen. Tik vervolgens op App Verwijderen.

Tap "Delete App."

Tik op Verwijderen om de app te verwijderen.

Tap "Delete" to remove the app.

De app is nu van uw apparaat verwijderd.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De VPN handmatig installeren zonder de app

Als u ExpressVPN op uw apparaat wilt installeren zonder de app te gebruiken, kunt u de handmatige installatie instructies volgen.