Deze handleiding toont u hoe u de ExpressVPN app voor Linux instelt. Deze stappen zijn van toepassing op Ubuntu, Mint, Debian, Fedora en CentOS.

Liever handmatig instellen? Lees de instructies voor handmatig instellen voor OpenVPN (via Terminal), OpenVPN (via Ubuntu Network Manager) en PPTP.

Liever een video? U kunt alles volgen via de videoclip hieronder.

Geen toegang tot YouTube? U kunt de video hier bekijken.

Ga naar sectie

Het installatieprogramma voor uw Linux-versie downloaden.
Commandoregel installatie voor de app
Verbinden met een serverlocatie
De verbinding met een serverlocatie verbreken
Een andere serverlocatie kiezen
Overschakelen naar een ander VPN protocol
De handleiding openen
De autocomplete functie gebruiken
De autoconnect functie gebruiken
De ExpressVPN browserextensie gebruiken
Uw app deïnstalleren
Problemen met uw installatie oplossen
Problemen met uw verbinding oplossen

Het installatieprogramma voor uw Linux-versie downloaden.

Open de welkomst e-mail die u hebt ontvangen toen u zich aanmeldde voor ExpressVPN. Klik op de link in de e-mail.

Welkomst e-mail met de ExpressVPN Installeren button gemarkeerd.

Als u de link niet kunt vinden, kunt u hier aanmelden op uw account.

Inlogpagina met de Inlog-button gemarkeerd.

Nadat u hebt geklikt op de link in de welkomst e-mail of hebt ingelogd op de website klikt u op Downloaden voor Linux. Door te klikken op deze button start u het downloaden van het bestand en wordt u naar de Download pagina geleid.

Installatiescherm met de Downloaden voor Linux button gemarkeerd.

U kunt ook het installatieprogramma downloaden van de Download pagina: klik links in het scherm op Linux en download het juiste installatieprogramma voor uw Linux-versie..

NB: U kunt zien welke versie van Ubuntu of Fedora u heeft door naar de terminal te gaan en uname -m in te typen, of arch

Als u “64” ziet staan (bijvoorbeeld “x86_64”), betekent dat dat u een 64-bit Linux distributie gebruikt. Als dat zo is moet u het 64-bit installatieprogramma downloaden.

Zoek uit welke versie van ubuntu u gebruikt.

Selecteer de distributie van uw apparaat en klik op Downloaden.

download de juiste linux distributie.

Kopieer de activatiecode. Die hebt u later nodig wanneer u de app gaat activeren. Om te kopiëren klikt u op het Informatie kopiëren pictogram rechts bovenin de hoek van het vak.

kopieer uw expressvpn activatiecode naar het klembord.

Optioneel: Meer lezen over het downloaden van de PGP key en het verifiëren van de handtekening.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Commandoregel installatie voor de app

Als u het installatieprogramma niet rechtstreeks kunt runnen om de app te installeren kunt u ExpressVPN ook installeren via de commandoregel voor Ubuntu, Mint, Debian, Fedora en CentOS:

Navigeer naar de map waar u het installatiebestand hebt gedownload. Bijvoorbeeld: cd ~/Downloads/

Als u in de map bent runt u één van de volgende opdrachten, afhankelijk van uw distributie:

Ubuntu / Mint / Debian: sudo dpkg -i [installer filename]

Fedora / CentOS: sudo yum install [installer filename] or sudo dnf install [installer filename]

run het installatie commando om expressvpn voor linux te installeren.

Om de app te activeren opent u een nieuwe terminal. Run de volgende opdracht:

expressvpn activate

en plak uw activatiecode van de Download pagina.

activeer expressvpn via de linux commandoregel.

U kunt ExpressVPN helpen verbeteren door anonieme diagnostische rapporten te delen. Voer Y in om te accepteren of n om te weigeren.

anonieme diagnostiek delen voor expressvpn voor linux.

Als u nu kiest om diagnostiek te delen maar daar later toch van af wilt zien, runt u de volgende opdracht:

expressvpn preferences set send_diagnostics false

delen van diagnostiek in ubuntu uitschakelen.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbinden met een serverlocatie

Run in de terminal de volgende opdracht:

expressvpn connect

ExpressVPN verbindt met de serverlocatie waar u het laatst mee verbonden was.

Als u voor de eerste keer verbinding maakt verbindt ExpressVPN met de Smart Location; die wordt voor u aanbevolen op basis van factoren zoals snelheid en nabijheid.

verbind met expressvpn op ubuntu.

Standaard ziet u een melding dat ExpressVPN verbonden is.

U krijgt een melding wanneer ExpressVPN verbonden is.

NB: één enkel ExpressVPN abonnement kan tegelijkertijd op vijf apparaten worden gebruikt, ongeacht het platform. Als u probeert om meer dan vijf apparaten tegelijk te gebruiken op één abonnement krijgt u het onderstaande scherm te zien:

Terminal met beleid over apparaat-limiet

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met een serverlocatie verbreken

Om de verbinding met een serverlocatie te verbreken runt u de volgende opdracht:

expressvpn disconnect

ExpressVPN verbreekt dan de verbinding met de serverlocatie waar het op dat moment mee verbonden is.

Terminal met de opdracht verbinding verbroken gemarkeerd.

Standaard ziet u een bericht dat ExpressVPN niet verbonden is.

Bericht VPN niet verbonden

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Met een andere serverlocatie verbinden

Voor een lijst met aanbevolen locaties waar u mee kunt verbinden voert u de volgende opdracht in in de terminal:

expressvpn list

Standaard zet ExpressVPN de locatie die voor u de optimale beleving geeft, de zogenaamde Smart Location, bovenaan in de lijst.

Als u een lijst met alle beschikbare locaties wilt zien voert u in:

expressvpn list all

Met een specifieke serverlocatie verbinden

Om met een specifieke serverlocatie te verbinden voert u in:

expressvpn connect [LOCATION]

of

expressvpn connect [ALIAS]

Als u bijvoorbeeld met USA – New York wilt verbinden voert u in:

expressvpn connect "USA - New York"

of

expressvpn connect usny

Verbinden met de ExpressVPN server in New York op Linux.

Verbinden met een specifiek land

Om met een specifiek land te verbinden voert u in:

expressvpn connect [COUNTRY]

Als u bijvoorbeeld met een serverlocatie in Duitsland wilt verbinden voert u in:

expressvpn connect Germany

Verbinden met de Smart Location

Om met de Smart Location te verbinden:

expressvpn connect smart

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Overschakelen naar een ander VPN protocol

Een VPN protocol is de manier waarop uw apparaat verbinding maakt met een VPN server. Overschakelen naar een ander protocol kan u helpen hogere verbindingssnelheden te bereiken.

De ExpressVPN Linux client gebruikt OpenVPN op de achtergrond. Onder OpenVPN kunt u wisselen tussen het TCP en het UDP protocol. Standaard kiest ExpressVPN automatisch het protocol dat voor u het beste is.

Om over te schakelen op TCP runt u de volgende opdracht:

expressvpn protocol tcp

Om over te schakelen op UDP runt u de volgende opdracht zoals in onderstaand screenshot wordt getoond:

expressvpn protocol udp

Terminal met protocol opdracht gemarkeerd.

Als u wilt dat ExpressVPN het protocol automatisch selecteert voert u in:

expressvpn protocol auto

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Het handboek openen

Om de complete lijst met functies van de app te zien runt u de volgende opdracht:

man expressvpn

Terminal met complete lijst van opdrachten.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De autocomplete functie gebruiken

Bij het invoeren van opdrachten kunt u een volledige lijst met alle functies krijgen door twee keer op de “tab” toets te drukken.

Als u bijvoorbeeld intypt expressvpn protocol en daarna twee keer op de “tab” toets drukt krijgt u een lijst met alle beschikbare protocol opties.

Terminal met alle protocollen gemarkeerd.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De autoconnect functie gebruiken

U kunt de ExpressVPN app vragen om bij het opstarten automatisch verbinding te maken met de laatste locatie waarmee u verbonden bent geweest, door in te voeren:

expressvpn autoconnect true

Terminal autoconnect opdracht gemarkeerd.

Als u nog niet eerder met een serverlocatie verbonden bent geweest leidt deze opdracht u naar uw Smart Location.

Om deze functie uit te schakelen:

expressvpn autoconnect false

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De ExpressVPN browserextensie gebruiken

Als u Versie 2.0 (of later) van de ExpressVPN app gebruikt kunt u ook de ExpressVPN browserextensie gebruiken om vanuit uw browser de ExpressVPN app op afstand te bedienen. De extensie is momenteel beschikbaar voor Google Chrome en Mozilla Firefox.

Belangrijk: Als u uw browser hebt geïnstalleerd vanaf het Ubuntu Software Center moet u in plaats daarvan deze stappen volgen om de browserextensie te krijgen.

Om de ExpressVPN browserextensie te krijgen runt u een van de volgende opdrachten:

expressvpn install-firefox-extension

expressvpn install-chrome-extension

Terminal met extensie installeren opdracht gemarkeerd.

Dit opent uw browser op de pagina waar u de extensie kunt downloaden. Klik op Snelle installatie om door te gaan.

De ExpressVPN browserextensies krijgen op Linux.

Lees hier meer over de ExpressVPN browserextensie..

Voor gebruikers die hun browser hebben geïnstalleerd vanuit het Ubuntu Software Center

Als u uw browser hebt geïnstalleerd vanuit het Ubuntu Software Center kan het zijn dat de ExpressVPN browserextensie niet kan communiceren met de ExpressVPN Linux app. Om dit probleem op te lossen:

1. Maak een backup van uw browser instellingen en bladwijzers
  2. Ga naar het Ubuntu Software Center en verwijder uw browser
  3. Open de Terminal
  4. Druk op Enter $ sudo apt update
  5. Afhankelijk van uw browser voert u in $ sudo apt install chromium-browser of $ sudo apt install firefox
  6. Open uw browser door in te voeren $ chromium-browser of $ firefox
  7. Haal de ExpressVPN browserextensie op door in te voeren expressvpn install-firefox-extension of expressvpn install-chrome-extension

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw app deïnstalleren

Om de ExpressVPN app te deïnstalleren runt u de volgende opdracht:

Voor Ubuntu: sudo dpkg -r expressvpn

Voor Fedora: sudo yum remove expressvpn

Terminal met deïnstalleren opdracht gemarkeerd.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Problemen oplossen met uw installatie

Als u de foutmelding Kan niet verbinden met expressvpn daemon ziet, voer dan de volgende opdracht in om ExpressVPN opnieuw te starten:

Voor Ubuntu: sudo service expressvpn restart

Voor Fedora: sudo service expressvpn restart of sudo systemctl restart expressvpn.service

Terminal met opnieuw opstarten opdracht gemarkeerd.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Problemen oplossen met uw verbinding

Als u met uw app problemen met verbinden ondervindt kunt u deze stappen proberen om het op te lossen:

1. Met een andere serverlocatie verbinden
  2. Van VPN protocol veranderen
  3. Uw computer opnieuw opstarten en de ExpressVPN app voor Linux opnieuw opstarten.
  4. De nieuwste versie van de ExpressVPN app voor Linux downloaden