Deze handleiding leidt u door de stappen voor het instellen van ExpressVPN versie 7.x voor Windows op uw PC of laptop.

Let op: deze app werkt alleen op Windows 7, Windows 8 of Windows 10 .

Belangrijk: Windows Vista en XP gebruikers moeten de handmatige configuratie voor L2TP of OpenVPN gebruiken. L2TP/IPsec biedt slechts beperkte veiligheidsvoordelen en gebruikt u bij voorkeur alleen maar voor anonimiseren of voor het veranderen van uw locatie.

Spring naar…

De app downloaden
Uw activatiecode krijgen
De app installeren
Verbinden met een VPN serverlocatie
De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken
Een andere VPN serverlocatie kiezen
Overschakelen naar een ander VPN protocol

Shortcuts toevoegen aan de ExpressVPN app

ExpressVPN starten en verbinden bij het opstarten

De VPN snelheidstest gebruiken

Split-tunneling gebruiken

IPv6 lekbescherming gebruiken

Van taal wisselen in de ExpressVPN Windows app

De ExpressVPN browser extensie gebruiken

De app deïnstalleren

De app downloaden

Open de welkomst e-mail die u hebt ontvangen toen u zich aanmeldde voor ExpressVPN. Klik op “ExpressVPN installeren.”

Click the "Set Up ExpressVPN" link in the welcome email.

Als u de e-mail niet kunt vinden, kunt u hier aanmelden op uw account.

Klik op de rode Download button. Dit start de download voor uw app.

Click "Download for Windows."

Sluit het venster niet! U heeft het nog nodig voor de volgende stap.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw activatiecode krijgen

Om ExpressVPN op uw Windows computer te kunnen gebruiken heeft u uw activatiecode nodig.

Laten we die naar uw klembord kopiëren.

Klik op de activatiecode in het vakje om hat naar uw klembord te kopiëren. Later wordt u gevraagd om dit in te vullen.

Click the activation code in the box to copy it to your clipboard.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De app installeren

Zoek het download bestand op uw computer en dubbelklik er op .

Double-click the download file on your computer.

Als u wordt gevraagd de app te installeren, klik dan op Installeren om door te gaan.

Wacht even totdat de app op uw pc is geïnstalleerd.

Als u dat wordt gevraagd, klik dan op Inloggen en plak uw activatiecode. Dat is de code die u hier gevonden had. U kunt hem plakken door Ctrl + V in te drukken of door met rechts te klikken op het rechthoekige vakje en dan op Plakken te klikken. Klik dan op Doorgaan.

Click "Continue."

U hebt de optie om ExpressVPN te starten bij het opstarten van de computer. Selecteer uw voorkeur om door te gaan.

Select your preference for launching ExpressVPN on startup.

U kunt er ook voor kiezen om anoniem analyses te delen over uw VPN-verbindingen om ExpressVPN te helpen verbeteren. Selecteer uw voorkeur om door te gaan.

Select your preference for helping improve ExpressVPN.

ExpressVPN verzamelt uw privégegevens niet en anonimiseert ze voordat ze ExpressVPN servers bereiken.

Gefeliciteerd! U bent nu klaar om toegang te krijgen tot het uitgebreide netwerk serverlocaties van ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbinden met een VPN serverlocatie

Klik op de Aan button om verbinding te maken met een VPN serverlocatie. Standaard zal ExpressVPN de locatie voorstellen die u de optimale ervaring biedt; dit heet Smart Location.

Click the On Button to connect.

Zodra u de melding Verbonden op het scherm ziet kunt u vrij en veilig het internet op!

The Connected message on the ExpressVPN app.

NB: Een enkel ExpressVPN abonnement kan tegelijkertijd op vijf apparaten worden gebruikt, ongeacht het platform. Als u probeert om meer dan vijf apparaten tegelijk te gebruiken op één abonnement krijgt u het onderstaande scherm te zien:

The Connection Limit Reached message on the ExpressVPN app.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken

Als u de verbinding met de VPN server wilt verbreken klikt u op de Aan button terwijl de VPN is ingeschakeld.

Click the On Button to disconnect.

U weet dat de verbinding is verbroken wanneer u de melding “Niet verbonden” ziet.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Een andere VPN serverlocatie kiezen

Als u wilt verbinden met een andere serverlocatie klikt u op de locatiekiezer onder de Aan button.

NB: De eerste keer dat u probeert om van locatie te veranderen terwijl u verbonden bent met VPN, krijgt u een waarschuwing dat uw internetverkeer onveilig kan zijn tijdens het opnieuw verbinden. U kunt rustig doorgaan.

Click the Location Picker to connect.

Als u wilt verbinden met een serverlocatie klikt u erop en daarna klikt u op de Aan button. U ook verbinden door te dubbelklikken op de locatie.

Standaard bevat de lijst met VPN-locaties twee tabbladen: Aanbevolen en Alle locaties.

Het tabblad Aanbevolen toont u de locaties die ExpressVPN u suggereert om verbinding mee te maken.

The Recommended tab on the ExpressVPN app.

Op het tabblad Alle locaties worden de VPN-serverlocaties per regio weergegeven. U de lijsten uitvouwen en inklappen door op het “>” pictogram aan de rechterkant te klikken.

The All Locations tab on the ExpressVPN app.

Er verschijnt een tabblad Favorieten zodra u favoriete locaties hebt toegevoegd. U kunt een locatie opslaan in uw lijst met favorieten door op het ster-pictogram aan de rechterkant te klikken.

The Favorites tab on the ExpressVPN app.

U ook zoeken naar de gewenste serverlocatie met behulp van de zoekbalk.

Typ in de zoekbalk de naam van de gewenste serverlocatie en dubbelklik vervolgens op de serverlocatie in de zoekresultaten om ermee te verbinden.
Search for a location in the search bar.

Nadat u de verbinding met een door u geselecteerde serverlocatie hebt verbroken kunt u terugkeren naar uw Smart Location (de locatie die wordt aanbevolen voor de prettigste ervaring) door te klikken op de locatie gemarkeerd als Smart Location.

Click Smart Location on the ExpressVPN app.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Overschakelen naar een ander VPN protocol

Een VPN protocol is de manier waarop uw apparaat verbinding maakt met een VPN server. Overschakelen naar een ander protocol kan u helpen hogere verbindingssnelheden te bereiken.

Om over te schakelen naar een ander protocol klikt u op het hamburger menu (≡) en daarna op Opties. Zorg ervoor dat u niet bent aangesloten op de VPN als u dit doet.

Click "Options."

Selecteer op het tabblad Protocol het protocol dat u wilt gebruiken en klik vervolgens op OK.

Switch to another protocol.

NB: PPTP en L2TP/IPsec bieden zeer beperkte beveiligingsvoordelen en gebruikt u bij voorkeur alleen voor anonimiseren gebruik of voor het wijzigen van uw locaties als andere protocollen niet werken.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Shortcuts toevoegen aan de ExpressVPN app

De shortcuts functionaliteit verschijnt op het ExpressVPN home screen als u met de VPN verbonden bent. (Uw shortcuts verschijnen niet de allereerste keer dat u verbindt, maar vanaf uw tweede keer.)

Shortcuts stellen u in staat om makkelijk en snel apps en websites te starten rechtstreeks vanuit ExpressVPN, elke keer dat u verbonden bent. Als er bepaalde favoriete bestemmingen zijn die u regelmatig bezoekt na het verbinden met de VPN – een bepaalde streamingdienst of social network bijvoorbeeld – bespaart u zichzelf veel tijd door die als shortcut toe te voegen: u hoeft niet telkens terug te keren naar uw homescreen of browser om ze te vinden.

The different shortcuts on the ExpressVPN app.

Om een app of website te starten klikt u op het betreffende pictogram als u met de VPN verbonden bent.

Als u minder dan vijf shortcuts hebt geselecteerd kunt u er een toevoegen door op het grijze plus (+) pictogram te klikken. U kunt ook shortcuts toevoegen of verwijderen door te klikken op het hamburger menu (≡), en dan te kiezen voor  Opties > Shortcuts.

Klik op het plus (+) teken om een shortcut toe te voegen, het maximum is vijf. Om een shortcut te verwijderen markeert u het en klikt dan op het min (–) teken.

Add or remove a shortcut.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

ExpressVPN starten en verbinden bij het opstarten

U instellen of ExpressVPN automatisch verbinding moet maken nadat de pc is opgestart.

Voor het configureren van de “Verbinden bij het opstarten” instellingen klikt u op het hamburger menu (≡) en daarna op Opties.

Click "Options."

Op het tabblad Algemeen zet u een vinkje (of haalt het weg) bij ExpressVPN starten bij opstarten Windows.

Check or uncheck the box for Launch ExpressVPN on Windows startup.

U kunt ExpressVPN ook configureren om te verbinden met de laatste locatie waarmee u verbinding hebt gehad.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De VPN snelheidstest gebruiken

Als u de VPN snelheidstest wilt gebruiken moet u eerst de verbinding met de VPN verbreken.

Klik op het hamburger menu (≡) en daarna op Snelheidstest.

Click "Speed Test."

Tik in het scherm voor de snelheidstest op Test starten en wacht tot de test afgelopen is.

Click "Run Test."

Als de resultaten te zien zijn, selecteert u een locatie aan de hand van de volgende criteria:

• Snelheidindex: Deze wordt berekend met de latency en de download-snelheid. Een locatie met een hogere Snelheidsindex biedt een betere ervaring
  • Latency: hoe lager hoe beter
  • Download snelheid: hoe hoger hoe beter

The different criteria in the speed.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Split-tunneling gebruiken

Deze functie stelt u in staat om te bepalen welke apps de VPN moeten gebruiken en welke niet, wanneer u met ExpressVPN verbonden bent.

Belangrijk: U moet eerst de verbinding met de VPN verbreken als u uw split-tunneling instellingen wilt veranderen.

Om uw split-tunneling instellingen te veranderen klikt u op het hamburger menu (≡) > Opties.

Op het tabblad Algemeen vinkt u het vakje in het Split-tunneling gedeelte aan, en daarna klikt u op Instellingen.

Click "Settings."

Hier kunt u kiezen welke van uw apps de VPN moeten gebruiken en welke niet, wanneer u met ExpressVPN verbonden bent.

Select your preference for split tunneling.

Als u de laatste twee opties kiest kunt u specificeren welke apps de VPN (niet) moeten gebruiken. Klik op het plusteken (+) om de apps te kiezen.

Add or remove apps for split tunneling.

Vink het vakje aan naast alle apps die u wilt selecteren. Als de app die u wilt niet wordt weergegeven klikt u op Een app toevoegen om ernaar te zoeken.

Select apps for split tunneling.

Klik op OK om uw veranderingen door te voeren.

DE DIEPTE IN: Meer lezen over split-tunneling

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

IPv6 lekbescherming gebruiken

Standaard blokkeert de ExpressVPN app IPv6 verbindingen om u te beschermen tegen IPv6 lekken.

Als u problemen krijgt met apparaten die alleen IPv6 gebruiken gaat u naar Opties > Geavanceerd, en haalt u het vinkje bij IPv6 Lekbescherming weg.

Uncheck the box under IPv6 Leak Protection.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Van taal wisselen in de ExpressVPN Windows app

Klik op het hamburger menu (≡) > Opties.

Click "Options."

Selecteer het tabblad Geavanceerd. Kies onder Talen de taal die u wilt gebruiken.

Select the language you want to change to.

Als u dat gevraagd wordt klikt u op OK om uw keuze te bevestigen. ExpressVPN wisselt na het herstarten naar de door u gekozen taal.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De ExpressVPN browserextensie gebruiken

Als u Versie 6.2 (of later) van de ExpressVPN app gebruikt kunt u de ExpressVPN browserextensie gebruiken om de ExpressVPN app op afstand vanaf uw browser te bedienen. De extensie is beschikbaar voor Google Chrome en Mozilla Firefox.

Klik in uw app op het hamburger menu (≡), kies Opties en ga dan naar het tabblad Browsers.

Klik op Browserextensie krijgen en volg de instructies op de pagina.

Click "Get Browser Extensions."

Lees hier meer over de ExpressVPN browserextensie.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De app deïnstalleren

NB: Onderstaande instructies gelden voor Windows 10. Als u Windows 7 of 8 gebruikt, raadpleeg dan de instructies voor het deïnstalleren van programma’s op Windows 7 en Windows 8.

Ga in uw Windows bureaublad naar Instellingen > Apps.

Scroll door de lijst met programma’s naar ExpressVPN. Selecteer ExpressVPN en klik dan op Verwijderen.

Click "Uninstall."

Als u na het verwijderen ExpressVPN nog steeds ziet staan als beschikbare VPN verbinding:

1. Klik op de Start button, en druk daarna op de Windows key + R om het Run commando op te roepen.
  2. Typ ncpa.cpl in het commandovak en druk dan op Enter om naar het venster Netwerkverbindingen te gaan.
  3. In het window Netwerkverbindingen klikt u met rechts op de WAN Minipoort met de naam ExpressVPN.
  4. Klik op Verwijderen.
  5. Vanuit het Windows bureaublad gaat u naar Instellingen > Netwerk & Internet > VPN.
  6. Als u ExpressVPN nog ziet staan als beschikbare verbinding kunt u het nu verwijderen.