Als uw apparaat geen ondersteuning voor VPN heeft is MediaStreamer een goed alternatief om toegang te krijgen tot geblokkeerde websites. Wees u ervan bewust dat MediaStreamer geen VPN is.

Om u te verzekeren van de beste MediaStreamer beleving wordt gebruikers van dynamische IP adressen geadviseerd om een DDNS in te stellen. Uw apparaat heeft een dynamisch IP adres als het elke keer dat het verbindt met het internet een nieuw IP adres krijgt toegewezen.

Deze instructie legt uit wat DDNS is, wat er de voordelen van zijn, en hoe u DDNS instelt op uw router en op expressvpn.com.

Ga naar sectie

Wat is DDNS?
1. Hoe komt u aan een hostname
2. Hoe stelt u DDNS in zodat het automatisch de IP wisselingen bijhoudt.
3. Hoe registreert u een hostname op expressvpn.com
3-1. Hoe werkt u de hostname bij op expressvpn.com
3-2. Hoe verwijdert u de hostname op expressvpn.com
4. Hoe stelt u MediaStreamer in op uw apparaat.

Wat is DDNS?

Als u een dynamisch IP adres heeft wil dat zeggen dat u een ander IP adres krijgt toegewezen elke keer dat u met uw apparaat inlogt. Dynamische IP adressen maken het moeilijk om MediaStreamer te gebruiken, en kunnen leiden tot allerlei problemen als u probeert online diensten te bereiken. Een DDNS kan dit probleem verhelpen.

Een DDNS (Dynamic Domain Name System) is een dienst van derden die uw IP wisselingen bijhoudt en u een statische hostname geeft. Als u dit eenmaal heeft ingesteld wordt elke verandering van uw IP adres bijgewerkt op de server van die partij, maar uw hostname blijft hetzelfde.

Wat is een hostname?

Een hostname is dus een statisch en onveranderd referentiepunt voor u waarmee u MediaStreamer kunt gebruiken. Door uw statische hostname te registreren op ExpressVPN kunt u MediaStreamer soepel blijven gebruiken, zelfs als uw IP adres verandert.

Terug naar boven

1. Hoe komt u aan een DDNS hostname

NB: Dynu’s gratis basisdienst is voor de meeste gebruikers ruim voldoende. Om Mediastreamer te kunnen gebruiken is het niet nodig om meer hostnames te creëren dan de vier gratis hostnames.

Ga naar https://www.dynu.com en klik op Account aanmaken.

dynu account aanmaken

Maak uw account aan om de accountverificatie e-mail van Dynu te ontvangen.

dynu account gegevens

Open de link in de verificatie e-mail; log dan in op uw account op https://www.dynu.com en selecteer DDNS Services.

selecteer ddns services

Klik op + Toevoegen om een DDNS service toe te voegen.

ddns toevoegen

Als u nog geen hostname had voer dan nu de gewenste hostname in onder Optie 1 en klik op + Toevoegen. Dit is de optie die wij aanbevelen voor gebruikers die geen ervaring hebben met domeinnamen.

Als u al een domeinnaam had voert u uw domeinnaam in onder Optie 2; klik daarna op +Toevoegen.

hostname aanmaken

Als dit gedaan is ziet u uw hostname en uw huidige publieke IP adres. Zorg ervoor dat de instellingen in het midden UIT staan en klik op Opslaan. Als u e-mail notificaties van Dynu wilt ontvangen zet u de E-mail notificaties op AAN.

dynu ddns ip instellingen

Dat is alles! Uw DDNS hostname is ingesteld en klaar voor gebruik!

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Hoe stelt u DDNS in zodat het automatisch de IP wisselingen bijhoudt.

Nadat u uw hostname hebt gekregen van Dynu, moet u deze software van Dynu downloaden en runnen; zo wordt uw hostname automatisch bijgewerkt elke keer dat uw IP adres verandert.

Voor Windows

1. Start de Dynu client en log in met uw Dynu gegevens
  2. Ga naar het tabblad Instellingen
  3. Zet een vinkje in de vakjes voor Client starten bij het opstarten en Programma starten bij het opstarten
  4. Klik op Opslaan

De Dynu IP Update Client start nu elke keer op dat u Windows aan zet.

Voor Mac

1. Ga naar Systeem Voorkeuren > Gebruikers & Groepen
  2. Kies het tabblad Login Items en kies het + teken
  3. Zoek Dynu IP Update Client en voeg hem toe (als het goed is staat dat in de map Applicaties)

De Dynu IP Update Client moet nu opstarten elke keer dat u uw Mac aanzet.

Belangrijk: Als MediaStreamer onverwachts niet meer werkt, is uw IP mogelijk veranderd. Open de Dynu client en ga na of deze nog steeds updates naar uw IP bijhoudt.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. Hoe registreert u een hostname op expressvpn.com

Log in op uw account met behulp van uw e-mail adres en wachtwoord.

inloggen op uw expressvpn account

Kies aan de linkerkant DNS instellingen.

Onder Dynamische DNS Registratie voert u de hostname in die u wilt registreren, daarna klikt u op Hostname opslaan.

Als dit proces is voltooid ziet u een aanwijzing dat de hostname is bijgewerkt.

NB: Het kan tot 10 minuten duren voordat ExpressVPN de verandering van IP opmerkt.

De DDNS hostname is bijgewerkt.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3-1. Hoe werkt u de hostname bij op expressvpn.com

Vervang onder Dynamic DNS Registration,de huidige Dynamic DNS hostname door de nieuwe hostname die u wilt registreren en klik op Hostname opslaan.

Als dit proces is voltooid ziet u een aanwijzing dat de hostname is bijgewerkt.

De DDNS hostname is bijgewerkt.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3-2. Hoe verwijdert u de hostname op expressvpn.com

Verwijder onder Dynamic DNS Registration, de Dynamic DNS hostname die daar staat en klik op Hostname opslaan.

Als dit proces klaar is ziet u een aanwijzing dat de hostname is verwijderd.

De hostname is verwijderd.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

4. Hoe stelt u MediaStreamer in op uw apparaat.

Nadat u uw hostname hebt geregistreerd op expressvpn.com, moet u MediaStreamer instellen op uw apparaat. Raadpleeg hieronder de instructies voor uw apparaat:

Amazon Fire TV

Apple TV (4e gen, 5e gen, tvOS)

Apple TV (1e, 2e, 3e gen)

PlayStation 4

PlayStation 3

Xbox One

Xbox 360