Deze handleiding leidt u door de stappen om een VPN in te stellen op uw Huawei router met het L2TP protocol. Na het instellen kunt u elk willekeurig aantal apparaten verbinden met de VPN.

NB: L2TP/IPsec biedt slechts beperkte veiligheidsvoordelen en moet u eigenlijk alleen gebruiken voor anonimiseren of voor het veranderen van uw locatie.

Deze handleiding gebruikt de Huawei B525 router als test apparaat. Het kan zijn dat andere modellen niet worden ondersteund. Als u problemen ondervindt met uw specifieke router kunt u voor verdere ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk.

Ga naar sectie

Uw ExpressVPN inloggegevens zoeken
Uw Huawei router configureren met de VPN
Verbinden met een andere VPN server
De verbinding met de VPN server verbreken

Uw ExpressVPN inloggegevens zoeken

Log allereerst in op uw ExpressVPN account.

inloggen op uw expressvpn account

Nadat u hebt geklikt op de link in de welkomst e-mail of hebt ingelogd op de website klikt u op Meer apparaten instellen.

window meer apparaten instellen

Klik op Handmatig instellen aan de linkerkant van het scherm en kies dan rechts PPTP & L2TP/IPsec. Nu krijgt u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst wereldwijde serveradressen te zien.

Noteer deze informatie; u hebt deze nodig om uw Huawei router te configureren.

pptp en l2tp info kopiëren

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk..

Terug naar boven

Uw Huawei router configureren met de VPN

Ga naar het controlepaneel van uw router door in te voeren: 192.168.0.1 of 192.168.8.1. Als dat niet werkt zoekt u op hoe u het standaard adres van uw router vindt.

Als u nu voor de eerste keer inlogt kunt u de inloggegevens gebruiken die op de onderkant van uw router staan.

NB: Vanaf nu is dit het wachtwoord voor uw router dashboard, dus zorg dat u dit ergens zorgvuldig bewaart.

huawei router login

Klik op Instellingen > VPN.

huawei settings vpn

Vul de gegevens als volgt in:

• L2TP inschakelen: Aangevinkt
  • LNS adres: plak het ExpressVPN adres voor handmatig instellen dat u hierboven gevonden hebt.
  • Host Naam: U kunt zelf een naam kiezen
  • Tunnel wachtwoord: 12345678
  • Handshake interval(s): 60
  • Gebruikersnaam: plak de ExpressVPN gebruikersnaam voor handmatig instellen die u hierboven gevonden hebt.
  • Wachtwoord: plak het ExpressVPN wachtwoord voor handmatig instellen dat u hierboven gevonden hebt.
  • Authenticatie: Auto

Klik op Toepassen.

huawei configure vpn

Als u de melding “Gelukt” ziet, controleer dan uw IP om te zien of u via uw router met de VPN verbonden bent.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk..

Terug naar boven

Verbinden met een andere VPN server

Om met een andere ExpressVPN locatie te verbinden verandert u het VPN serveradres naast LNS adres en klikt op Toepassen.

Voer een nieuw adres in in het LNS adres vakje.

Als u de melding “Gelukt” ziet, controleer dan uw IP om te zien of u via uw router met de nieuwe locatie verbonden bent.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk..

Terug naar boven

De verbinding met de VPN server verbreken

Om de verbinding met de VPN server te verbreken haalt u het vinkje weg in het vakje naast L2TP inschakelen en klikt u op Toepassen.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk..