NB: U hebt DD-WRT firmware nodig die de nieuwste VPN configuraties kan draaien en minstens 8 MB flash heeft.

Volg deze instructies om uw router met OpenVPN te configureren middels het OpenVPN protocol.

Om ExpressVPN te installeren op uw DD-WRT router moet u eerst de OpenVPN configuratiebestanden downloaden op de pagina instellingen van uw ExpressVPN account. Hiermee kunt u verbinding maken met de ExpressVPN servers. Volg deze instructies om uw router met OpenVPN te configureren.

Spring naar …

1. Inloggegevens van uw ExpressVPN account verkrijgen
2. Uw router configureren
3. Uw ExpressVPN sleutels en certificaten configureren
4. Uw verbindingsstatus controleren

1. Inloggegevens van uw ExpressVPN account verkrijgen

Open de Welkomst e-mail die u ontvangen hebt tijdens het aanmelden voor ExpressVPN. Klik op “ExpressVPN instellen”.

Click "Set Up ExpressVPN."

Klik op Handmatige configuratie.

Als u de e-mail niet kunt vinden, logt u in op uw account. Voer uw verificatiecode in die u in uw e-mail kunt vinden.

Sign in to your ExpressVPN account.

Zodra u ingelogd bent op uw account, klik op Andere apparaten instellen.

Klik op Handmatige configuratie links op het scherm. Selecteer dan OpenVPN rechts. Hiermee worden uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst met OpenVPN configuratiebestanden weergegeven.

Klik op de naam van de serverlocatie waar u verbinding mee wilt maken. Het bestand zal zich op uw apparaat downloaden.

Click the name of the server location you wish to connect to.

Houd dit browserscherm open. U hebt deze informatie later nodig voor het instellen.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

2. Uw router configureren

In de adresbalk van uw webbrowser voert u het IP adres voor het administratiepanel van uw router in. Dit is standaard 192.168.0.1. (Als het IP adres van uw router in het verleden veranderd is, en u kunt deze u zich niet herinneren, dan kunt u deze vinden in de instellingen van uw apparaat.

Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router. (Standaard zijn deze beide admin.)

Bovenaan de pagina klikt u op het tabblad Diensten, en klik dan op het sub-tabblad VPN.

De volgende stappen zijn mogelijk verschillend afhankelijk van de versie van uw DD-WRT firmware. Raadpleeg de sectie die overeenkomt met uw DD-WRT versie.

Versies van DD-WRT met Gebruikerspas Authenticatie
Versies van DD-WRT zonder Gebruikerspas Authenticatie

Voor versies van DD-WRT met User Pass Authenticatie

Wanneer u een versie hebt van DD-WRT die beschikt over Gebruikerspas Authenticatie, ziet uw scherm er ongeveer zo uit als het screenshot hieronder. Voer de volgende informatie in:

• Server IP/Name: Om uw server IP/naam te weten te komen, klik met de rechtermuisknop op het .ovpn config bestand en open deze met een textverwerker. U ziet het serveradres genoemd tussen het woord “remote” en het 4-cijferige poortnummer. Kopieer en plak het serveradres in dit veld.

Copy and paste the server address.

• Port: Voer het nummer in na de server IP/name in het .ovpn bestand.
  • Tunnel Device: Selecteer TUN.
  • Tunnel Protocol: Selecteer UDP.
  • Encryption Cipher: Selecteer AES-256 CBC.
  • Hash Algorithm: Selecteer SHA512.
  • User Pass Authentication: Selecteer Enable.
  • Username: de gebruikersnaam die u hierboven hebt gekregen.
  • Password: het wachtwoord dat u hierboven hebt gekregen.
  • Advanced Options: Selecteer Enable.
  • TLS Cipher: Selecteer None.
  • L2O Compression: Selecteer Adaptive.
  • NAT: Selecteer Enable.
  • Tunnel UDP Fragment: Typ 1450 in.
  • Tunnel UDP MSS-Fix: Selecteer Enable.
  • nsCertType verification: Vink het hokje aan.

Enter details to configure your router with OpenVPN.

Volg vervolgens deze instructies in om uw ExpressVPN sleutels en certificaten in te stellen.

Voor versies van DD-WRT zonder Gebruikerspas Authenticatie

Als u een versie van DD-WRT gebruikt die geen Gebruikerspas Authentificatie heeft, volgt u onderstaande stappen:

Zoek naar het tekstvak voor Additional Config en voer het volgende commando in:

auth-user-pass /tmp/auth.txt

Voer vervolgens onderstaande informatie in:

• Server IP/Name: Om uw server IP/naam te weten te komen, klik met de rechtermuisknop op het .ovpn config bestand en open deze met een textverwerker. U ziet het serveradres genoemd tussen het woord “remote” en het 4-cijferige poortnummer. Kopieer en plak het serveradres in dit veld.

Copy and paste the server address.

• Port: Voer het nummer in na de server IP/name in het .ovpn bestand.
  • Tunnel Device: Selecteer TUN.
  • Tunnel Protocol: Selecteer UDP.
  • Encryption Cipher: Selecteer AES-256 CBC.
  • Hash Algorithm: Selecteer SHA512.
  • User Pass Authentication: Selecteer Enable.
  • Username: de gebruikersnaam die u hierboven hebt gekregen.
  • Password: het wachtwoord dat u hierboven hebt gekregen.
  • Advanced Options: Selecteer Enable.
  • TLS Cipher: Selecteer None.
  • L2O Compression: Selecteer Adaptive.
  • NAT: Selecteer Enable.
  • Tunnel UDP Fragment: Typ 1450 in.
  • Tunnel UDP MSS-Fix: Selecteer Enable.
  • nsCertType verification: Vink het hokje aan.

Volg vervolgens deze instructies in om uw ExpressVPN sleutels en certificaten in te stellen.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

3. Uw ExpressVPN sleutels en certificaten configureren

Voer in het veld Additional Config het volgende in:

persist-key
persist-tun
fragment 1300
mssfix 1450
keysize 256

Enter information in the Additional Config field.

In het TLS Auth Key veld, kopieer de tekst tussen <tls-auth> en </tls-auth> tags in het .ovpn bestand en plak het in dit veld.

Enter text in the TLS Auth Key field.

In het CA Cert veld, kopieer de tekst tussen de <ca> en </ca> tags in het .ovpn bestand en plak deze in dit veld.

Enter text in the CA Cert field.

Kopieer de tekst tussen <cert> en </cert>  en plak deze in het Public Client Cert veld.

Enter text in the Public Client Cert field.

Kopieer de tekst tussen <key> en </key> in het Private Client Key in het .ovpn bestand en plak het in onderstaand veld.Enter text in the Private Client Cert field.
Klik op Save, en dan op Apply settings om de verbinding met de VPN te starten.

Als u DD-

Gebruikers van de DD-WRT zonder Gebruikerspas Authentificatie gaan naar Administration > Commands en voeren de volgende commands in:

echo USERNAMEHERE > /tmp/auth.txt
echo PASSWORDHERE >> /tmp/auth.txt

Klik dan op Save Startup.

Ga naar Administration > Management en klik op Reboot router.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

4. Uw verbindingsstatus nagaan

Ga naar Status > OpenVPN. Als uw VPN verbinding geslaagd is, ziet u “CONNECTED SUCCESS” en het volgende:

Your OpenVPN connection is successful.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteunings Team.
Terug naar boven

Extra stappen voor oudere DD-WRT firmware versies

Na het configureren van de OpenVPN client en het opslaan van de instellingen gaat u naar Administration > Commands and en voert u de volgende commando’s in:
echo USERNAMEHERE > /tmp/auth.txt
echo PASSWORDHERE >> /tmp/auth.txt

Klik op Save Startup.
Ga naar Administration > Management en klik op Reboot Router.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.