Deze handleiding leert u een VPN  te installeren op uw TP-Link Router met het L2TP protocol.

Belangrijk: L2TP biedt geen encryptie. Bij voorkeur gebruikt u het alleen om anoniem te blijven of om locaties te veranderen.

De stappen in deze handleiding zijn getest op de modellen TL-R600VPN en  AC1750 Archer C7. Het is mogelijk dat de L2TP installatie niet op alle TP-Link router modellen werkt.

Bovendien zijn er TP-Link routers die alleen IP adressen toestaan en geen namen van ExpressVPN servers. ExpressVPN kan geen IP adressen aanbieden voor installatie op dergelijke routers. Als u problemen ervaart met uw specifieke TP-Link router model kunt u voor instant ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk.

NB: Onderstaande video is opgenomen met de TP-Link AC1750 Archer C7.
Voordat u begint kunt u het beste even uw standaard internetinstellingen opschrijven. Zo kunt u makkelijk terug naar uw oorspronkelijke instellingen als u de VPN niet nodig heeft.

Spring naar…

1. Uw ExpressVPN account inloggegevens zoeken
2. Uw TP-link router configureren met de VPN
De verbinding met de VPN server verbreken

1. Uw ExpressVPN inloggegevens zoeken

Om ExpressVPN te kunnen gebruiken op uw TP-Link router heeft u een serveradres nodig en uw inloggegevens. Dit gedeelte van de handleiding toont u hoe u al deze informatie kunt vinden.

Open de welkomst e-mail die u hebt ontvangen toen u zich aanmeldde voor ExpressVPN. Klik op “ExpressVPN instellen”.

Click the "Set Up ExpressVPN" link in the welcome email.

Klik op Handmatig instellen.

Log hier in op uw account als u de link niet kunt vinden.

Sign in to your ExpressVPN account.

Wanneer u bent ingelogd, klikt u op Andere apparaten instellen.

Click "Set Up Other Devices."

Klik op Handmatig Configureren aan de linkerkant van het scherm, en kies dan PPTP & L2TP-IPSec aan de rechterkant. Hier krijgt u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst server adressen overal ter wereld te zien.

Select "PPTP & L2TP/IPsec."

Houd dit venster open, want dit hebt u later nodig voor het instellen.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met deExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Uw TP-Link router configureren met de VPN

Elke firmware versie van de TP-Link router heeft zijn eigen gebruikers-interface.

Om te zien met welke gebruikers-interface uw firmware versie is verbonden, voert u 192.168.0.1 in in uw browser, en logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Zoek dan in het gedeelte hieronder naar het gedeelte dat slaat op uw gebruikers-interface.

NB: Als uw TP-Link router draait op een oudere firmware versie zoals TL-WR940N (c 3.16.9 Build 150312 Rel.59597n), kunt  u hier de stappen voor verouderde firmware vinden.

Voer in de adresbalk van uw browser het IP adres in van het router admin paneel. Standaard is dit 192.168.0.1. (als het IP adres ooit is gewijzigd en u weet het niet meer, kunt u het vinden in de instellingen van uw apparaat.)

Log in met gebruikersnaam en wachtwoord van uw router. (Standaard is dat allebei admin.)

Klik bovenaan de pagina op het tabblad Geavanceerd.

Ga in de zijbalk naar Netwerk > Internet.

Select "Internet."

Stel Internet Connection Type in op L2TP.

Voer de volgende informatie in:

• Gebruikersnaam: plak de gebruikersnaam voor handmatige configuratie die u hier gevonden hebt.
  • Wachtwoord: plak het wachtwoord voor handmatige configuratie dat u hier gevonden hebt.
  • VPN Server IP/Domein Naam: plak het server adres voor handmatige configuratie dat u hier gevonden hebt.

Zorg ervoor dat de Secondary Connection is ingesteld op Dynamic IP

Set the Secondary Connection to "Dynamic IP."

Laat de MTU Size staan op 1460 (standaard).

Stel de Connection Mode in op Handmatig.

Stel de Max Idle Time in op 0 minuten.

Klik op Verbinden.

Click "Connect" and "Save."

U kunt nu op Opslaan klikken om al uw instellingen op te slaan.

Belangrijk: U moet even wachten tot de verbinding gelegd is. Nadat u op “Verbinden” hebt gedrukt scrollt u naar boven en controleert u of IP Adres en Primair Adres NIET op 0.0.0.0 staan.  U kunt alleen het internet op als geen van beide velden op 0.0.0.0 staat.

Uw TP-Link router (verouderde firmware) met de VPN configureren

Voer in de adresbalk van uw browser het IP adres voor het router admin panel in. Standaard is dit 192.168.0.1. (Als het IP adrs van uw router ooit veranderd is en u weet het niet meer, kunt u het vinden in de instellingen van uw apparaat.)

Log in met gebruikersnaam en wachtwoord van uw router. (Standaard is dit allebei admin.)

Klik in de zijbalk op Netwerk > WAN.

Stel WAN Connection Type in op L2TP/Russia L2TP.

Set the WAN Connection Type to "L2TP/Russia L2TP".

Voer de volgende informatie in:

• Gebruikersnaam: Plak de gebruikersnaam voor handmatige configuratie die u hier gevonden had.
    • Wachtwoord: Plak het wachtwoord voor handmatige configuratie dat u hier gevonden had.
    • Bevestig wachtwoord: Plak hetzelfde wachtwoord voor handmatige configuratie nog eens.
    • Server IP Adres/Naam: Plak het serveradres voor handmatige configuratie dat u hier gevonden had.

Stel de Secondary Connection in op Dynamic IP.

Set the Secondary Connection to "Dynamic IP."

Laat MTU Size staan op 1460 (standaardinstelling).

Stel de Max Idle tijd in op 0 minuten.

Stel de Verbindingsmodus in op Handmatig verbinden.

Set the Connection Mode to "Connect Manually."

Klik op Verbinden en Opslaan.

Click "Connect" and "Save."

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteunings Team.

Terug naar boven

De verbinding met de VPN verbreken

Om de verbinding met de VPN server te verbreken klikt u op het tabblad Geavanceerd.

In de balk aan de zijkant gaat u naar Netwerk > Internet.

Bijna onderaan de pagina klikt u op Verbinding Verbreken.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.