ExpressVPNs smartlokasjon-funksjon velger automatisk den beste VPN-lokasjonen for deg. Smartlokasjon-algoritmen rangerer VPN-lokasjoner ved hjelp av anonyme beregninger som nedlastingshastighet, forsinkelse og avstand.

Merk: Det er ikke mulig å «deaktivere» smartlokasjon. For å koble til en annen lokasjon, bare følg disse stegene.

Hopp til …

Hvem bør bruke smartlokasjon?
Hvordan koble til smartlokasjon
Koble til en annen serverlokasjon

Hvem bør bruke smartlokasjon?

Hvis det å koble til raskt og surfe med de beste hastighetene er dine største prioriteringer, vil smartlokasjon anbefale en lokasjon for deg.

Hvis du ikke har noen preferanser for hvilken server du vil koble til, kan du vurdere å bruke smartlokasjon som standard.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPN kundestøtteteam for umiddelbar hjelp.

Til toppen

Hvordan koble til smartlokasjon

For å koble til med smartlokasjon i Windows-, Mac-, Android- eller iOS-appene, bare klikk eller trykk på VPN PÅ-knappen.

Klikk for å koble til ExpressVPN på Mac.

For å koble til med smartlokasjon i Linux-appen, skriv inn expressvpn connect smart

smart-connect

I ExpressVPN-appen for rutere, vil du kobles til smartlokasjon som standard.

ExpressVPN-ruterappen er tilkoblet.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPN kundestøtteteam for umiddelbar hjelp.

Til toppen

Koble til en annen serverlokasjon

Trenger du hjelp med å velge lokasjon? Se den ultimate veiledningen for å velge en VPN-serverlokasjon.

Hvis du ønsker å koble til andre lokasjoner, kan du også åpne opp en liste over anbefalte lokasjoner.

• I Windows-, Mac-, Android- eller iOS-appen: Velg VELG LOKASJON > Anbefalte-fanen > dobbeltklikk på lokasjonen du ønsker å bruke. Du kan også bla gjennom alle lokasjoner eller søke etter en spesifikk lokasjon å koble til.
  • I Linux-appen: skriv inn expressvpn list og velg en av lokasjonene merket med “Y” for anbefalte. Deretter, skriv inn expressvpn connect [location name] for å koble til en anbefalt lokasjon. Du kan også bruke denne kommandoen for å koble til den lokasjonen du ønsker.
  • For ExpressVPN-appen for rutere: Gå til ruter-appens administrasjonspanel, velg en lokasjon fra listen i VPN-hovedfanen for å koble til den. Du kan også velge Alle lokasjoner eller søke etter en spesifikk lokasjon å koble til.

Hvis du tidligere koblet til en annen serverlokasjon, kan du returnere til smartlokasjon ved å velge lokasjonen merket med Smartlokasjon.

Klikk på smartlokasjon.