Denne veiledningen viser deg hvordan du konfigurerer ExpressVPN versjon 7.x for Windows på din PC eller laptop.

Vennligst merk at denne appen krever Windows 7, Windows 8 eller Windows 10.

Viktig: Windows Vista- og XP-brukere skal bruke de manuelle konfigurasjonene for L2TP eller OpenVPN. L2TP/IPsec gir svake sikkerhetsfordeler og bør bare brukes for anonymisering eller å bytte lokasjon.

Hopp til …

Last ned appen
Få aktiveringskoden din
Installer appen
Koble til en VPN-serverlokasjon
Koble fra VPN-serverlokasjonen
Velge en annen VPN-serverlokasjon
Bytte til en annen VPN-protokoll
Hvordan legge til snarveier i ExpressVPN-appen
Åpne og koble til ExpressVPN ved oppstart
Bruke VPN-hastighetstesten
Bruke delt tunnelering
Bruke IPv6-lekkasjebeskyttelse
Bytte språk i ExpressVPNs Windows-app
Bruke ExpressVPNs nettleserutvidelse
Avinstallere appen

Last ned appen

Åpne velkomst-e-posten du mottok da du registrerte deg for ExpressVPN. Trykk på «Konfigurer ExpressVPN».Click the "Set Up ExpressVPN" link in the welcome email.

Hvis du ikke kan finne lenken, logg inn på kontoen din.

Sign in to the ExpressVPN app.

Klikk på den røde last ned-knappen. Dette vil starte nedlasting av appen din.

Click "Download for Windows."

Ikke lukk vinduet, ettersom du vil trenge aktiveringskoden for neste steg.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Få aktiveringskoden din

For å kunne bruke ExpressVPN på Windows-maskinen din, vil du trenge aktiveringskoden din.

Kopier den til utklippstavlen din.

Klikk på aktiveringskoden i boksen for å kopiere den til utklippstavlen. Du vil bli bedt om å oppgi den senere.

Click the activation code in the box to copy it to your clipboard.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Installer appen

Finn og dobbeltklikk på den nedlastede filen på datamaskinen din.

Double-click the download file on your computer.

Hvis du ser en ledetekst om å installere appen, klikk på installer for å gå videre.

Vennligst vent mens appen installeres på PC-en din.

Når du bli bedt om det, klikk på Logg inn og lim inn aktiveringskoden din. Dette er koden du fant tidligere. Du kan lime den inn ved å trykke på Ctrl + V eller høyreklikke i det rektangulære feltet og klikke Lim inn. Klikk så på Fortsett.

Click "Continue."

Du har valget om å åpne ExpressVPN ved oppstart. Velg din preferanse for å gå videre.

Select your preference for launching ExpressVPN on startup.

Du kan også velge å dele anonyme analysedata om VPN-tilkoblingen din for å bidra til å forbedre ExpressVPN. Velg preferansen din for å gå videre.

Select your preference for helping improve ExpressVPN.

ExpressVPN samler ikke inn dine private data og anonymiserer dem før de når ExpressVPNs servere.

Gratulerer! Du er nå klar til å få tilgang til ExpressVPNs enorme nettverk av serverlokasjoner.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Koble til en VPN-serverlokasjon

For å koble til en VPN-serverlokasjon, klikk på på-knappen. Som standard vil ExpressVPN foreslå den lokasjonen som tilbyr den optimale opplevelsen for deg, kalt Smartlokasjon.

Click the On Button to connect.

Så snart du ser Tilkoblet-meldingen i appens skjerm, kan du begynne å surfe med frihet og sikkerhet!

The Connected message on the ExpressVPN app.

Merk: Med ett abonnement kan du koble opptil fem enheter til VPN-et samtidig, uavhengig av plattform. Hvis du prøver å koble til mer enn fem enheter samtidig, vil du se skjermen nedenfor:

The Connection Limit Reached message on the ExpressVPN app.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Koble fra VPN-serverlokasjonen

For å koble fra VPN-serverlokasjonen, klikk på på-knappen mens VPN-et er på.

Click the On Button to disconnect.

Du vil vite at du er frakoblet når skjermen sier, «Ikke tilkoblet».

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Velge en annen VPN-serverlokasjon

For å koble til en annen serverlokasjon, klikk på lokasjonsvelgeren under på-knappen.

Merk: Første gang du prøver å bytte lokasjon mens du er tilkoblet VPN-et, vil du få en advarsel som sier at internettrafikken din kanskje ikke er sikker under gjentilkobling. Det er trygt å fortsette.

Click the Location Picker to connect.

For å koble til en serverlokasjon, klikk på den, og klikk så på på-knappen. Alternativt kan du koble til ved å dobbeltklikke på lokasjonen.

Som standard har VPN-lokasjonslisten to faner: Anbefalte og Alle lokasjoner.

Anbefalte-fanen viser deg ExpressVPNs toppvalg for deg å koble til.

The Recommended tab on the ExpressVPN app.

Alle lokasjoner-fanen lister opp VPN-serverlokasjonene etter region. Du kan utvide listene ved å klikke på «>» -ikonet til høyre.

The All Locations tab on the ExpressVPN app.

En Favoritter-fane dukker opp så snart du har lagt til favorittlokasjoner. Du kan lagre en lokasjon til listen over favoritter ved å klikke på stjerneikonet til høyre.

The Favorites tab on the ExpressVPN app.

Du kan også søke etter din ønskede serverlokasjon ved å bruke søkefeltet.

I søkefeltet, skriv inn navnet til din ønskede serverlokasjon og dobbeltklikk så på serverlokasjonen i søkeresultatene for å koble til den.

Search for a location in the search bar.

Etter å ha koblet fra en serverlokasjon, kan du returnere til smartlokasjonen din (lokasjonen anbefalt for den optimale opplevelsen) ved å klikke på lokasjonen merket som smartlokasjon.

Click Smart Location on the ExpressVPN app.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Bytte til en annen VPN-protokoll

VPN-protokoller er metodene enheten din benytter for å koble til en VPN-server. Å bytte til en annen protokoll kan hjelpe deg med å oppnå høyere tilkoblingshastigheter.

For å bytte til en annen protokoll, klikk på hamburgermenyen (≡), klikk så på Innstillinger. Du må være frakoblet VPN-et for å bytte protokoller.

Click "Options."

I Protokoll-fanen, velg den protokollen du ønsker å bruke, og klikk så på OK.

Switch to another protocol.

Merk: L2TP/IPsec tilbyr svake sikkerhetsfordeler og bør kun benyttes for anonymisering eller å bytte lokasjoner når andre protokoller ikke virker.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Hvordan legge til snarveier i ExpressVPN-appen

Snarveier-funksjonen vises på ExpressVPN startskjerm etter at du har koblet til VPN-et. (Snarveiene dine vil ikke vises første gang du kobler til, men vil vises fra din andre tilkobling og videre.)

Snarveier lar deg hendig og raskt åpne apper og nettsteder direkte fra ExpressVPN hver gang du er tilkoblet. Hvis du regelmessig besøker en håndfull favorittsteder etter å ha koblet til VPN-et — for eksempel en bestemt strømmetjeneste eller et sosialt nettverk — trenger du ikke å bytte tilbake til enhetens startskjerm eller nettleser for å finne den hver gang om du legger den til i snarveier.

The different shortcuts on the ExpressVPN app.

For å åpne en app eller et nettsted, klikk på ikonet når du er tilkoblet VPN-et.

Hvis du har valgt færre enn fem snarveier, kan du legge til en ved å klikke på det grå pluss-ikonet (+). Du kan også legge til eller fjerne snarveier ved å klikke på hamburgermenyen (≡), og så velge Innstillinger Snarveier.

Klikk på plusstegnet (+) for å legge til en snarvei, opptil en grense på fem. For å fjerne en snarvei, marker den og klikk på minustegnet (–).

Add or remove a shortcut.