Contact the ExpressVPN support team if you're stuck.
Behöver du hjälp med din anslutning?
Prata med en människa
Get connection help.
Behöver du hjälp med din anslutning?
Prata med en människa

Den här guiden visar hur du väljer rätt VPN-position för dina behov.

ExpressVPN har tusentals servrar på många olika positioner runt hela världen. Se hela listan över VPN-positioner.

Preliminärkontroll

Ifall du ser ett felmeddelande i stil med
You seem to be using an unblocker or proxyeller
You'll need to disable your anonymizer
när du försöker komma åt vissa webbplatser eller tjänster, kontakta ExpressVPN:s supportteam för omedelbar assistans.

Vad vill du göra?

Få åtkomst till innehåll såsom tv-program och filmer
Kringgå censorskap på din nuvarande position
Få en säker och privat anslutning
Få de snabbaste nedladdningshastigheterna

Få åtkomst till innehåll såsom tv-program och filmer

För att komma åt innehåll från en specifik plats, anslut till en VPN-position i det landet (ifall det finns flera serverpositioner i landet, välj den som ligger närmast din geografiska position):

Tryck eller klicka för att öppna listan över serverpositioner i appen, precis under ON-knappen.

Klicka för att öppna listan över serverpositoner.

Använd sökfältet för att hitta din önskade position.

Alternativt kan du söka i Alla positioner för att se ExpressVPN:s samtliga serverpositioner över hela världen, sorterade efter region (Asien och Stillahavsområdet, Amerika, Europa, Mellanöstern och Afrika).

Använder du Linux? Se instruktioner för Linux.

Om du behöver hjälp med att välja rätt VPN-position för dina behov, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Kringgå censorskap på din nuvarande position

Använd funktionen Smart position i appen för att komma åt Facebook, Google, Skype och VoIP-tjänster i Afrika, Asien och Mellanöstern och på andra platser där censur tillämpas.

Smart position väljer automatiskt den snabbaste VPN-positionen för dig baserat på anonyma parametrar som nedladdningshastighet, fördröjning och avstånd.

Klicka på Smart position.

Använder du Linux? Se instruktioner för Linux.

Läs mer om Smart position här.

Om du behöver hjälp med att välja rätt VPN-position för dina behov, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

• Tillbaka till toppen

Få en säker och privat anslutning

För en säker och privat anslutning, använd appens funktion Smart position som automatiskt väljer den snabbaste VPN-positionen för dig baserat på anonyma parametrar som nedladdningshastighet, fördröjning och avstånd.

Klicka på Smart position.

Använder du Linux? Se instruktioner för Linux.

Läs mer om Smart position här.

Om du behöver hjälp med att välja rätt VPN-position för dina behov, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Få de snabbaste nedladdningshastigheterna

Nedladdningshastighet påverkas av flera faktorer. För att hitta den position som ger dig snabbast nedladdningar har du följande olika alternativ:

• Kör hastighetstestet i din ExpressVPN-app (tillgänglig för Mac och Windows). Anslut till den första serverpositionen på listan.
    • Använd funktionen Smart position, som rekommenderar optimal position för dig.
    • Välj en VPN-server i ditt land eller den serverposition som är närmast dig.

Observera att de underliggande orsakerna till sänkt anslutningshastighet hela tiden ändras. Kontakta ExpressVPN:s supportteam om du behöver mer hjälp på det här området.