The ExpressVPN router.
Install ExpressVPN on your router in minutes with our interactive guide.
Get Started
ExpressVPN har släppt ett nytt app-gränssnitt. ifall ditt gränssnitt inte stämmer med vad som visas nedan, uppdatera din ExpressVPN-app.

Den här guiden visar hur du installerar ExpressVPN:s app på Asus-routrar.

Observera: Stegen nedan gäller endast följande Asus routermodeller:

• RT-AC68U
  • RT-AC87U
  • RT-AC56R
  • RT-AC56S
  • RT-AC56U

Se till att du använder rätt programvara för varje modell, annars fungerar inte installationsprocessen. För andra routermodeller, se våra instruktioner för manuell routerinstallation.

Viktigt: Eventuell installation av programvara från tredje part, som ExpressVPN för routrar, kan göra din garanti ogiltig. Kolla med tillverkaren ifall det utgör ett problem.

Gå till…

1. Ladda ner ExpressVPN:s programvara
2. Slå på din router
3. Installera programvaran
4. Anslut din router till internet
5. Installera ExpressVPN på din router

1. Ladda ner ExpressVPN:s programvara

Ladda ner programvaran på ExpressVPN:s hemsida. Välj din Asus routermodell från rullgardinsmenyn.

Klicka på Ladda ner programvara.

Select your router, then click "Download Firmware."

Håll det här fönstret öppet i webbläsaren. Du kommer behöva aktiveringskoden för installationen senare.

Keep this browser window open. You will need the activation code for the setup later.

Om du vill ha hjälp med att installera ExpressVPN på en befintlig router, gå direkt till installation av ExpressVPN:s programvara.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

2. Slå på din router

Viktigt: Om du för närvarande använder en annan router rekommenderar ExpressVPn att lägga till Asus-routern som sekundär router i ditt befintliga nätverk. Vill du ersätta den befintliga routern med ExpressVPN-routern rekommenderar vi att ställa in Asus-routern som sekundär router innan du tar bort din primära router.

Ifall du installerar ExpressVPN på en befintlig router, gå vidare till installation av ExpressVPN:s programvara.

Om du installerar ExpressVPN på en ny router, följ stegen nedan:

1. Fäst antennerna på den nya routern.
  2. Anslut den till en strömkälla men koppla inte upp den till internet. Om du vill använda den nya routern som sekundär router, placera den i närheten av din befintliga router.
  3. Sätt på den nya routern.
  4. Vänta tills routerns strömlampa lyser stadigt.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

3. Installera programvaran

Viktigt: När du installerar expressVPN:s programvara kommer routerns nuvarande inställningar, som nätverkets SSID och lösenord, att försvinna. Du kan återgå till standardprogramvaran när du vill.

Fyll i IP-adressen för routerns adminpanel i webbläsarens adressfält. Som standard är den 192.168.1.1 (du kan också hitta den i enhetens inställningar).

Du kommer ombes att logga in. Ange routerns användarnamn och lösenord (användarnamn/lösenord är som standard admin/admin).

Sign in to the Asus admin with your admin username and password.

Obs: Skriv ned ditt wifi-lösenord, vilket ibland visas som PIN-kod, eftersom du kommer behöva ange det senare.

I sidomenyn, klicka Administration > Firmware Upgrade.

Click “Firmware Upgrade.”

Klicka Upload och välj sedan ExpressVPN-programvarans .trx-fil som du laddade ner tidigare.

Click “Upload” to upload the ExpressVPN firmware.

När uppgraderingen är färdig kommer du se ett meddelande som lyder “Firmware upgrade is done. Please reboot (your Asus router model) manually.”

Starta om routern manuellt.