Den här guiden går igenom hur du installerar ExpressVPN Version 7.x för Windows på din PC eller laptop.

Vänligen observera att den här appen kräver Windows 7Windows 8 eller Windows 10.

Viktigt: Windows Vista- och XP-användare bör använda de manuella konfigurationerna för L2TP eller OpenVPN. L2TP/IPsec ger svaga säkerhetsfördelar och bör endast användas i anonymiseringssyfte eller för att byta position.

Hoppa till…

Ladda ner appen
Skaffa din aktiveringskod
Installera appen
Anslut till en VPN-serverposition
Koppla från en VPN-serverposition
Välj en annan VPN-serverposition
Byt till ett annat VPN-protokoll
Hur man lägger till genvägar i ExpressVPN-appen
Starta och anslut ExpressVPN vid uppstart
Använd VPN-hastighetstestet
Använd split tunneling
Använd IPv6-läckageskydd
Ändra språk i ExpressVPN:s app för Windows
Använd ExpressVPN:s webbläsartillägg
Avinstallera appen

Ladda ner appen

Öppna välkomstmejlet du fick när du registrerade dig på ExpressVPN. Klicka på länken ”Installera ExpressVPN” i mejlet.

Click the "Set Up ExpressVPN" link in the welcome email.

Om du inte hittar länken kan du logga in på ditt konto här.

Sign in to the ExpressVPN app.

Klicka på den röda knappen där det står Ladda ner. Detta startar nedladdningen av appen.

Click "Download for Windows."

Stäng inte fönstret. Du kommer behöva aktiveringskoden till nästa steg.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Skaffa din aktiveringskod

För att kunna använda ExpressVPN på din Windows-dator behöver du din aktiveringskod.

Klicka på aktiveringskoden i rutan för att kopiera den till urklipp. Du kommer bli ombedd att ange den senare.

Click the activation code in the box to copy it to your clipboard.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Installera appen

Hitta och dubbelklicka på den nedladdade filen på din dator.

Double-click the download file on your computer.

Om du får upp ett meddelande om att installera appen klickar du på Installera för att fortsätta.

Vänligen vänta medan appen installeras på din PC.

När du blir ombedd klickar du Logga in och klistrar in din aktiveringskod. Det är koden du hittade tidigare. Du kan klistra in den genom att klicka på Ctrl + V eller högerklicka på det rektangulära fältet och klicka Klistra in. Klicka därefter på Fortsätt.

Click "Continue."

Du har möjligheten att starta ExpressVPN vid uppstart. Välj din preferens för att fortsätta.

Select your preference for launching ExpressVPN on startup.

Du kan också välja att anonymt dela analyser om dina VPN-anslutningar för att hjälpa oss förbättra ExpressVPN. Välj din preferens för att fortsätta.

Select your preference for helping improve ExpressVPN.

ExpressVPN samlar inte in din privata data och data anonymiseras före den når ExpressVPN-servrar.

Grattis! Du är nu redo att börja använda ExpressVPN:s omfattande nätverk med serverposition.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Anslut till en VPN-serverposition

För att ansluta till en VPN-serverposition klickar du på On-knappen. ExpressVPN kommer automatiskt föreslå en position som ger dig en optimal upplevelse. Detta kallas Smart position.

Click the On Button to connect.

När du kan se meddelandet Ansluten på appskärmen kan du börja surfa fritt och säkert!

The Connected message on the ExpressVPN app.

Observera: Med ett abonnemang kan du ansluta upp till fem enheter till VPN samtidigt, oavsett vilken plattform de använder. Om du försöker ansluta fler än fem enheter på en och samma gång kommer du se följande skärm:

The Connection Limit Reached message on the ExpressVPN app.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Koppla från VPN-serverpositionen

För att koppla från VPN-serverpositionen klickar du på On-knappen medan VPN är igång.

Click the On Button to disconnect.

Du kommer veta att du är frånkopplad när skärmen säger ”Inte ansluten”.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Välj en annan VPN-serverposition

För att ansluta till en annan serverposition klickar du på positionsväljaren under On-knappen.

Observera: Första gången du försöker ändra position när du är ansluten till VPN kommer du få en varning som säger att din internettrafik kan vara oskyddad under återanslutningen. Det är säkert att fortsätta.

Click the Location Picker to connect.

För att ansluta till en serverposition klickar du på den, därefter klickar du på On-knappen. Alternativt kan du ansluta genom att dubbelklicka på positionen.

Listan med VPN-positioner är förinställd till att innehålla två flikar: Rekommenderade och Alla positioner.

Fliken Rekommenderade visar de positioner ExpressVPN anser är bäst för dig att ansluta till.

The Recommended tab on the ExpressVPN app.

Fliken Alla positioner listar VPN-serverpositioner efter region. Du kan utöka och minska listan genom att klicka på ”>”-ikonen på höger sida.

The All Locations tab on the ExpressVPN app.

Fliken Favoriter dyker upp så fort du lagt till favoritpositioner. Du kan spara en favorit till din lista genom att klicka på stjärnikonen på höger sida.

The Favorites tab on the ExpressVPN app.

Du kan också söka efter en önskad serverposition genom att använda sökfältet.

I sökfältet skriver du namnet på den önskade serverpositionen och därefter dubbelklickar du på serverpositionen i sökresultaten för att ansluta till den.

Search for a location in the search bar.

När du kopplat från en serverposition kan du återvända till din Smart position (positionen som rekommenderas för optimal upplevelse) genom att klicka på positionen som markerats med Smart position.

Click Smart Location on the ExpressVPN app.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Byt till ett annat VPN-protokoll

VPN-protokoll är metoder som din enhet använder för att ansluta till en VPN-server. Genom att byta till ett annat protokoll kan du få snabbare uppkopplingshastigheter.

För att byta till ett annat protokoll klickar du på hamburgermenyn (≡), och sedan på Inställningar. Du måste vara frånkopplad från VPN för att kunna byta protokoll.

Click "Options."

I fliken Protokoll väljer du vilket protokoll du vill använda, sedan klickar du på OK.

Switch to another protocol.

Observera: L2TP/IPsec har svagare säkerhet och är endast användbart för att ändra positioner och anonymisera när andra protokoll inte fungerar.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Hur du lägger till genvägar i ExpressVPN-appen

Genvägsfunktionen finns på ExpressVPN:s startsida efter du anslutit till VPN (dina genvägar kommer inte visas första gången du ansluter, de kommer synas från och med andra gången du ansluter).

Genvägar låter dig snabbt och smidigt starta appar och hemsidor direkt från ExpressVPN när du är ansluten. Om du märker att du ofta besöker vissa favoritplatser efter att du anslutit till VPN, såsom en särskild streamingtjänst eller ett socialt nätverk, så sparar du tid genom att lägga till en genväg då du slipper växla mellan ExpressVPN-appen och din webbläsare hela tiden.

The different shortcuts on the ExpressVPN app.

För att starta en app eller hemsida klickar du på dess ikon när du är ansluten till VPN.

Om du har färre än fem genvägar kan du lägga till en genom att klicka på den gråa (+)-ikonen. Du kan också lägga till eller ta bort genvägar genom att klickar på hamburgermenyn (≡) och därefter välja Inställningar > Genvägar.

Klicka på plus (+)-tecknet för att lägga till en genväg. Du kan ha max fem stycken. För att ta bort en genväg drar du musen över den och klickar på minus (–)-tecknet.

Add or remove a shortcut.