Deze handleiding laat u zien hoe u een VPN instelt op uw D-Link router met het L2TP protocol. Na het instellen kunt u elk willekeurig aantal apparaten verbinden met de VPN.

NB: L2TP/IPsec biedt slechts beperkte veiligheidsvoordelen en moet u eigenlijk alleen gebruiken voor anonimiseren of voor het veranderen van uw locatie.

Deze handleiding is getest met gebruik van de D-Link DIR-842 (Firmware Version: 2.02). Wees u ervan bewust dat sommige D-Link routers alleen IP adressen accepteren en geen ExpressVPN servernamen, en dat andere (b.v. de 225 modellen) geen VPN clients ondersteunen. ExpressVPN heeft geen ondersteuning voor dat soort routers beschikbaar.

Als u problemen ondervindt met uw specifieke D-Link router kunt u voor ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk.

Voordat u begint moet u even noteren wat uw standaard internetinstellingen zijn. Zo kunt u makkelijk terugkeren naar uw oorspronkelijke instellingen als u de VPN niet nodig hebt.

Ga naar sectie

Uw ExpressVPN inloggegevens zoeken
Uw D-Link router met de VPN configureren
De verbinding met de VPN server verbreken

Uw ExpressVPN inloggegevens zoeken

Log allereerst in op uw ExpressVPN account.

Klik op Instellen op meer apparaten.

Klik op Handmatig instellen aan de linkerkant van het scherm en kies dan rechts PPTP & L2TP/IPsec. Nu krijgt u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst wereldwijde serveradressen te zien.

Houd dit tabblad open! Deze gegevens hebt u nog nodig om uw D-Link router te configureren.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk..

Terug naar boven

Uw D-Link router met de VPN configureren

Ga naar het controlepaneel van uw router door 192.168.0.1 te typen in de adresbalk van uw browser of ga naar http://dlinkrouter.local. Log in met het administrator wachtwoord van uw router.

D-Link controlepaneel met Admin Wachtwoord veld gemarkeerd

Als u bent ingelogd klikt u op Instellingen bovenin het scherm en kiest u Internet.

D-Link controle paneel met Internet geselecteerd in het dropdown menu

Er verschijnt een dropdown menu naast de woorden “Mijn internetverbinding is:” Selecteer L2TP.

D-Link internet tabblad met L2TP protocol geselecteerd

Vul de volgende informatie in:

• L2TP server IP adres: Kopieer het serveradres dat u hier gevonden hebt:
  • Gebruikersnaam: Kopieer de gebruikersnaam van de ExpressVPN handmatige installatie die u hierboven gevonden hebt.
  • Wachtwoord: Kopieer het wachtwoord van de ExpressVPN handmatige installatie die u hierboven gevonden hebt.
  • Modus Opnieuw verbinden: On demand
  • Maximum idle time: 1

Klik op Opslaan. Het kan even duren tot de instellingen zijn aangepast en de VPN verbinding maakt.

D-Link internet tabblad met de relevante velden gemarkeerd

Als de router klaar is met het opslaan van uw veranderingen zou u verbonden moeten zijn met ExpressVPN.

Als u zeker wilt weten dat u met de juiste locatie verbonden bent kunt u uw IP adres checken.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk..

Terug naar boven

De verbinding met de VPN server verbreken

Om de verbinding met de VPN server te verbreken gaat u terug naar de D-Link administratie pagina en klikt u op Verbinding verbreken.

Als u zonder VPN met het internet wilt verbinden gaat u naar Internet > Instellingen.

Naast “Mijn internetverbinding is:” kiest u Dynamic IP (DHCP) ; Sla uw instellingen op .

D-Link internet tabblad met DHCP gemarkeerd

U router wordt nu zonder VPN met het internet verbonden.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk..