De Roku streaming stick heeft geen ingebouwde VPN of MediaStreamer DNS functionaliteit. Om op uw Roku een VPN verbinding te gebruiken moet u uw Roku verbinden met een virtuele of echte router met VPN mogelijkheid. Deze handleiding laat u zien hoe u dat moet doen.

Als u met uw Roku streaming stick content van Amerikaanse kanalen wilt streamen, heeft u een Roku account in de VS nodig en ingelogd zijn met uw Roku apparaat. Als u al een VS account heeft en ingelogd bent, kunt u doorgaan met een virtuele of fysieke router met VPN functie instellen.

N.B.: Deze stappen zijn getest op Roku 3.

Ga naar…

1. Uw VS Roku account instellen en hierop inloggen
2. Uw virtuele of fysieke router met VPN mogelijkheid instellen
3. Uw Roku verbinden met uw virtuele of fysieke router
Vanaf uw apparaten met Roku uitzenden
Vanaf uw apparaten met Roku spiegelen

1. Uw VS Roku account instellen en hierop inloggen

Open uw ExpressVPN app en verbind met een serverlocatie in de VS. maak dan een Roku account aan.

Create a Roku account.

U kunt de betaalwijze overslaan als u geen VS creditcard hebt.

Als u momenteel ingelogd bent met een niet-VS account op uw Roku apparaat, ga naar Instellingen > Geavanceerde systeeminstellingen > Fabrieksinstellingen om uit te loggen.

Select "Factory reset."

Log in met het VS Roku account dat u zojuist hebt aangemaakt.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk..

Terug naar boven

2. Uw virtuele of fysieke router met VPN mogelijkheid instellen

Om uw Roku apparaat met een VPN te laten verbinden, kunt u een virtuele router met VPN mogelijkheid instellen of een VPN op uw router instellen.

Een virtuele of echte router met VPN mogelijkheid instellen

Als u een virtuele router met VPN mogelijkheid wilt instellen op uw Windows PC of Mac kunt u deze handleidingen gebruiken:

Hoe deelt u een VPN verbinding vanaf uw Mac
Hoe deelt u een VPN verbinding vanaf uw Windows PC

Een VPN instellen op uw router met VPN mogelijkheid

Select het model van uw router voor het instellen van een VPN op uw router.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk..

Terug naar boven

Uw Roku verbinden met uw virtuele of echte router

Ga in het menu van uw Roku naar Instellingen > Netwerk.

Select “Network.”

Kies Verbinding instellen > Draadloos (wifi).

Select “Wireless”.

In het scherm “Kies uw netwerk” kiest u de virtuele router of fysieke router met VPN mogelijkheid die u hiervoor hebt ingesteld.

Select the VPN-enabled virtual router or router that you set up earlier.

Voer het wachtwoord in dat hoort bij uw virtuele of echte router en kies dan Verbinden.

Uw Roku is nu verbonden met uw virtuele of fysieke router met VPN mogelijkheid. U kunt nu de content van Amerikaanse kanalen bekijken.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk..

Terug naar boven

Vanaf uw apparaten met Roku uitzenden

Om content vanaf het scherm van uw apparaat uit te zenden, klik of tik op het icoontje Uitzenden vanuit een app voor streaming, bijv. YouTube.

Select the Cast button to cast your device.

Uitzenden is normaal gesproken uitgeschakeld op apparaten die een VPN gebruiken. Om content met VPN mogelijkheid vanaf uw apparaat met Roku te streamen, probeer in plaats daarvan schermspiegelen.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk..

Terug naar boven

Vanaf uw apparaten met Roku schermspiegelen

Spiegelen weergeeft het scherm van uw apparaat op uw TV. De meest eenvoudige manier om uw VPN te gebruiken om op een TV te streamen is door uw apparaat met uw Roku te spiegelen.

N.B.: Voordat u deze stappen volgt, moet u uw Roku instellen en deze verbinden met hetzelfde netwerk als uw apparaat.

Spiegel uw Android apparaat met Roku

N.B.: Deze methode werkt mogelijk alleen op bepaalde Android apparaten en niet op andere.

1. Op uw apparaat, open de ExpressVPN app.
  2. Tik op de Locatiekiezer, en tik dan op uw locatie naar keuze (bijv. de VS).
  3. Op uw apparaat, open de streaming app (bijv. Netflix).
  4. Selecteer een tv serie of film.
  5. Swipe naar beneden op een scherm en ga naar Snelle instellingen. Tik op Scherm uitzenden. Het scherm van uw apparaat zou nu weergegeven moeten worden op uw tv.

Tap "Screen Cast."

Uw Windows PC met uw Roku spiegelen

1. Klik op het icoontje Notificaties rechtsonder op uw home-scherm.
  2. Klik op Project > Dupliceren.
  3. Kies uw Roku verbinding.

Andere apparaten met uw Roku spiegelen

U kunt mogelijk niet direct Roku vanaf uw iOS of Mac apparaten spiegelen, of op computers die Miracast niet ondersteunen, wegens incompatibiliteit tussen systemen. Om deze beperking op te lossen, kunt u een app van derden downloaden die Miracast functionaliteit voor Roku biedt.

Voor computers kunt u ook een extensie van derden in uw Google Chrome browser downloaden voor spiegelen. U kunt dan echter alleen uw Google Chrome browser-scherm spiegelen.

N.B.: ExpressVPN is niet gelieerd aan andere apps van derden voor spiegelen. Gebruik ze op eigen risico.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk..