VPN of DNS nodig voor uw Apple TV?
Nu ExpressVPN kopen
Use ExpressVPN on your devices.
Eén VPN account op alle apparaten.
Gratis apps krijgen

Gebruik deze instructies om te leren hoe u uw Apple TV (1e, 2e, 3e gen) instelt met MediaStreamer door uw DNS instellingen te veranderen.

Werkt MediaStreamer niet? Om de MediaStreamer DNS servers te gebruiken moet u inloggen bij de provider van uw hostname en uw IP adres registreren bij ExpressVPN. In de instructies hieronder kunt u lezen hoe u dit moet doen.

Nog geen klant? Lees hier waarom u ExpressVPN voor Apple TV nodig heeft.

NB: Onderstaande video toont een 4e generatie Apple TV, daarom ziet het interface er anders uit dan die van oudere modellen.

Spring naar …

Uw DDNS hostname verkrijgen
Inloggen om uw hostname bij te werken
Uw DNS server IP adres verkrijgen
De locatie-instellingen op uw Apple TV configureren
De DNS servers op uw Apple TV configureren
Uw hostname registreren om toegang te krijgen tot MediaStreamer met DDNS
Ik krijg geen toegang tot video’s of kan ze niet streamen

Uw DDNS hostname verkrijgen

NB: Dynu’s standaard gratis dienstverlening is voor de meeste gebruikers voldoende. Om MediaStreamer te gebruiken hoeft U niet meer hostnames aan te maken dan de vier die u gratis krijgt.

Ga naar https://www.dynu.com en klik op Account aanmaken.

Maak uw account aan en klik op Verzenden.

DYNU Account aanmaken pagina

Dynu stuurt u een verificatie e-mail. Open de link in die e-mail, log daarna in op uw eigen account op https://www.dynu.com en selecteer DDNS Services.

Dynu Bedieningspaneel met DDNS Services gemarkeerd.

Klik op + Toevoegen om een DDNS service toe te voegen.

Dynamic DNS Service pagina met +Add button gemarkeerd.

Als u nog geen hostname had voer dan nu de gewenste hostname in onder Optie 1 en klik op + Toevoegen. Dit is de optie die wij aanbevelen voor gebruikers die geen ervaring hebben met domeinnamen.

Als u al een eigen domeinnaam hebt, voer dan uw domeinnaam in onder Optie 2 en klik op + Toevoegen.

Dynu DDNS pagina met Optie 1 (voor gebruikers die nog geen domeinnaam hebben) en Optie 2 (voor gebruikers die dat wel hebben).

Als dit gedaan is ziet u uw hostname en uw huidige publieke IP adres. Zorg ervoor dat de instellingen in het midden UIT staan en klik op Opslaan. Als u e-mail notificaties van Dynu wilt ontvangen zet u de E-mail notificaties op AAN.

dynu ddns ip instellingen

Dat is alles! Uw DDNS hostname is ingesteld en klaar voor gebruik!

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Inloggen om uw hostname bij te werken

NB: Zorg ervoor dat uw apparaat in deze fase niet is verbonden met de VPN.

Log in op https://www.dynu.com met een apparaat dat met hetzelfde netwerk is verbonden als uw Apple TV. Zo weet u zeker dat uw IP is bijgewerkt zodat u MediaStreamer kunt gebruiken op uw Apple TV.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw DNS server IP adres verkrijgen

Om de MediaStreamer DNS server in te stellen op uw r Apple TV, moet u het MediaStreamer DNS server IP adres ophalen.

Open de welkomst e-mail die u hebt ontvangen toen u zich aanmeldde voor ExpressVPN. Klik op de link in de e-mail.

ExpressVPN welkomst e-mail met de ExpressVPN Installatieknop gemarkeerd.

Als u de link niet kunt vinden kunt u hier inloggen op uw ExpressVPN account.

ExpressVPN inlogpagina met Inlog button gemarkeerd.

Nadat u op de link in de welkomst e-mail hebt geklikt of ingelogd hebt op de website klikt u op Instellen op meer apparaten.

ExpressVPN Instellingspagina met Instellen op meer apparaten button gemarkeerd.

Selecteer Apple TV in de linkerkant van het scherm. Aan de rechterkant ziet u het MediaStreamer DNS server IP adres. Houd dit bij de hand voor het instellen.

ExpressVPN Apple TV instelscherm met IP adres gemarkeerd.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De locatie-instellingen op uw Apple TV configureren

Open Instellingen op uw Apple TV.

Apple TV scherm met Instellingen button gemarkeerd.

Selecteer iTunes Store.

Apple TV Instelmenu met iTunes Store gemarkeerd.

Selecteer Locatie.

Apple TV iTunes Store menu met Locatie gemarkeerd.

Scroll naar beneden en kies United States.

Apple TV Locatie menu met United States gemarkeerd.

Ga terug naar het hoofdscherm. De apps die u wilt zouden er nu moeten staan.

Apple TV scherm met Amerikaanse providers zichtbaar.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De DNS servers configureren op uw Apple TV

Ga naar Instellingen > Algemeen.

Apple TV Instelmenu met Algemeen gemarkeerd.

Selecteer Netwerk.

Apple TV Algemeen menu met Netwerk gemarkeerd.

Kies Wifi of Ethernet, afhankelijk van de internet instellingen van uw Apple TV. (Wij hebben hier Ethernet gekozen. Als u zelf wifi gebruikt, kies dan Wifi en voer de inloggegevens van uw draadloze netwerk in.)

Apple TV Netwerk menu met Ethernet gemarkeerd.

Kies DNS configureren.

Apple TV Ethernet Configuratie menu met DNS Configureren gemarkeerd.

Kies Handmatig.

Apple TV DNS Configureren menu met Handmatig gemarkeerd.

NB: Wij raden u met klem aan om voor alle zekerheid uw huidige DNS adres/instelling op te schrijven voordat u het verandert, zodat u het later terug kunt vinden. U kunt het nodig hebben als u ooit onze diensten beëindigt.

Voer de getallen in van het MediaStreamer DNS server IP adres, die u eerder gevonden had.

Apple TV DNS Configureren scherm in afwachting van het IP adres.

U MOET uw Apple TV opnieuw opstarten om de DNS veranderingen te effectueren. Ga naar Instellingen > Algemeen > Opnieuw opstarten.

Gefeliciteerd! U hebt nu toegang tot de diensten van MediaStreamer.

NB: MediaStreamer DNS is GEEN VPN. Het biedt niet dezelfde voordelen van veiligheid en anonimiteit als een VPN.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw hostname registreren om toegang te krijgen tot MediaStreamer met DDNS

Om de MediaStreamer prettig te kunnen gebruiken moet u uw hostname registreren op de ExpressVPN website. Volg deze stappen om uw hostname te registreren.

Log in op uw account met behulp van uw e-mail adres en wachtwoord.

inloggen op uw expressvpn account

Kies aan de linkerkant DNS instellingen.

Onder Dynamische DNS Registratie voert u de hostname in die u wilt registreren, daarna klikt u op Hostname opslaan.

Als dit proces is voltooid ziet u een aanwijzing dat de hostname is bijgewerkt.

NB:Het kan tot 10 minuten duren voordat ExpressVPN de verandering van IP opmerkt.

De DDNS hostname is bijgewerkt.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Ik krijg geen toegang tot video’s of kan ze niet streamen

Als u bovenstaande stappen hebt gevolgd maar problemen ondervindt bij het benaderen of streamen van video’s kunt u voor instant ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk .