Deze handleiding toont u hoe u handmatig een VPN verbinding configureert op uw Android toestel.

Belangrijk: PPTP en L2TP/IPsec hebben zeer beperkte veiligheidsvoordelen en worden liefst alleen gebruikt om anoniem te blijven of om locaties te veranderen.
Gebruikt u Android 5.0 of hoger? Volg deze handleiding om de ExpressVPN app voor Android te gebruiken.

Spring naar…

1. Uw ExpressVPN account inloggegevens krijgen
2. De VPN configuratie instellen
De VPN configuratie deïnstalleren

1. Uw ExpressVPN account inloggegevens krijgen

Om ExpressVPN handmatig in te stellen moet u eerst uw ExpressVPN inloggegevens voor de handmatige configuratie vinden.

Open Welkomst E-mail die u gekregen hebt toen u zich aanmeldde voor ExpressVPN. Tik op de “ExpressVPN instellen.”

Tap "Set Up ExpressVPN."

Tik op Andere apparaten weergeven > Handmatige configuratie.

Wanneer u de link niet kunt vinden kunt u hier inloggen op uw accountVoer uw verificatiecode in die u in de mail ontvangen hebt.

Onder Uw apparaten instellen, tik op Meer > Andere apparaten weergeven > Handmatige configuratie.
Tap “Manual Configuration.”
Selecteer PPTP&L2TP/IPsec. Dit weergeeft uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst met serveradressen over de hele wereld.

Tap “PPTP & L2TP/IPsec.”

Houd dit venster open. Deze informatie hebt u later nodig voor de installatie.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

2. De VPN configuratie instellen

NB: Als gevolg van de vele verschillende Android configuraties hebben deze verschillende user interfaces. Als de interface van uw apparaat erg afwijkt van de onderstaande, dan kunt u contact opnemen met de helpdesk van ExpressVPN voor directe ondersteuning.

Op uw Android apparaat, tik op Instellingen > Verbindingen, Meer verbindingsinstellingen. Bij andere versies van Android kan dit ook staan onder Instellingen > Meer… > Draadloos & Netwerken.)

Tap “More connection settings.”

Selecteer VPN. Tik dan op de verticale puntjes (⋮) en Voeg VPN profiel toe. (Voor andere versies van Android tikt u op het (+) icoontje.)

Tap the vertical ellipsis.

Op het scherm VPN bewerken voert u het volgende in:

Naam: Typ een naam in die u zal helpen uw VPN verbinding te herkennen. Wij bevelen aan om de naam in te typen van de locatie van het server adres dat u later wilt gebruiken. Bijvoorbeeld:
ExpressVPN LA.
Type: Selecteer L2TP/IPSec PSK.
Server address: Typ één van de getoonde server adressen (bijv. la-abc-abcd.abcde.com)
L2TP Secret: (Leeg laten)
IPSec identifier: (Leeg laten)
IPSec pre-shared key: Voer 12345678 in.
DNS search domains: (Leeg laten)
DNS servers (e.g.8.8.8.8): (Leeg laten)

Tik dan op Opslaan.

Tap “Save.”
Tik op het VPN profiel dat u zojuist aangemaakt hebt.

Tap the VPN profile you just created.

Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u eerder gevonden hebt. Zorg ervoor dat Account informatie opslaan is aangevinkt. Tik dan op Verbinden.

Tap “Connect.”

Gefeliciteerd! Als het goed is bent u nu verbonden met de VPN dienst. Als er “VPN is verbonden” staat, is uw verbinding geslaagd.

A screen that shows that you have connected to ExpressVPN successfully.

Om de verbinding te verbreken, tikt u op Verbinding verbreken.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

De VPN configuratie deïnstalleren

Om de VPN configuratie te deïnstalleren van uw Android toestel gaat u naar uw VPN profiel pagina. Tik op uw bestaande VPN profiel en houd het ingedrukt.

Tap and hold your existing VPN profile.

Tik op Profiel verwijderen.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.