Get ExpressVPN on Windows.
VPN nodig voor Windows?
Nu ExpressVPN kopen
Refer a friend to use ExpressVPN.
Bevalt ExpressVPN? 30 dagen gratis?
Nu vrienden verwijzen

Deze handleiding toont u hoe u uw VPN verbinding deelt op Windows 8 en 10. Voor specifieke instructies voor uw OS versie, raadpleeg onderstaande secties.

Belangrijk: Maak geen verbinding met de ExpressVPN app voordat u uw virtuele router gaat instellen.

U leert hoe u een virtuele router of mobiele hotspot instelt, de verbinding deelt en verbinding maakt met ExpressVPN.

Ga naar…

Controleren of uw Windows PC het maken van een virtuele router ondersteunt
Uw virtuele router creëren
Uw virtuele router starten
Enke voor Windows 10: uw mobiele hotspot instellen
Enkel voor Windows 8: Uw virtuele router delen
Verbinden met ExpressVPN
Nagaan of de virtuele router het doet
Uw virtuele router uitschakelen

Controleren of uw Windows PC het maken van een virtuele router ondersteunt

Voordat u begint, moet u controleren of uw computer het maken van een virtuele router ondersteunt. Klik op de Windows logo toets (⊞) + S om de zoekbalk te activeren en typ cmd om de Opdrachtprompt op te roepen. Klik met de rechtermuisknop op Command Prompt en selecteer Uitvoeren als administrator.

Voor Windows 10 kunt u direct verder gaan met de  instructies voor het maken van een mobiele hotspot.

Voor Windows 8:
Click "Run as administrator."

Typ de volgende tekst in de opdrachtprompt:

netsh wlan show drivers

Type the command in the Command Prompt.

Druk op Enter.

Als u “Hosted network supported : Yes,”  ziet, dan kan uw netwerk adapter een virtuele router maken.

Als u dit bericht niet ziet, dan moet u mogelijk uw netwerk adapter drivers bijwerken.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Uw virtuele router creëren

Typ de volgende tekst in de opdrachtprompt:

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=NETWORKNAME key=PASSWORD

Geef uw virtuele router een naam door de volgende waarden in te vullen:

ssid=[kies een naam voor uw netwerk]
key=[kies een wachtwoord voor uw netwerk]

Druk op Enter.

Name your virtual router in the command prompt.

U krijgt dan dit bericht te zien:

The hosted network mode has been set to allow.
The SSID of the hosted network has been successfully changed.
The user key passphrase of the hosted network has been successfully changed.

The hosted network has been set to allow.

Gefeliciteerd! U hebt een virtuele router aangemaakt.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Uw virtuele router starten

Belangrijk: Open of gebruik de ExpressVPN app niet op uw Windows computer als u het delen van uw verbinding voorbereidt.

Om uw virtuele router te starten typt u het volgende in de opdrachtprompt:

netsh wlan start hostednetwork

Start your virtual router.

Druk op Enter.

Als de virtuele router inderdaad opstart ziet u het bericht: “The hosted network started.”

Your hosted network started.

Als u een bericht krijgt dat het gehoste netwerk niet gestart kon worden kunt u proberen uw netwerk adapter drivers bij te werken.

Belangrijk: Open of gebruik de ExpressVPN app niet op uw Windows computer als u het delen van uw verbinding voorbereidt.

Als u niet Windows 10 gebruikt, volg dan de volgende stappen.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Enkel voor Windows 10: uw mobiele hotspot instellen

Klik op het Windows logo. Ga naar Settings > Network & Internet > Mobile hotspot.

Schakel uw Mobiele hotspot Aan.

Toggle your "Mobile hotspot" on.

Onder Share my Internet connection from, selecteer Wi-Fi.

Select "Wi-Fi."

Om een nieuwe netwerknaam en -wachtwoord in te stellen, klik op Edit.

Onder Related settings, klik op Change adapter options.

Click "Change adapter options."

In het schermpje Network Connections, sla de naam op van de verbinding die u zojuist hebt gemaakt. (Dit voorbeeld gebruikt “Local Area Connection *11”).

Note the name of the connection you just created.

Klik met de rechtermuisknop op ExpressVPN Tap Adapter en selecteer Properties.

Select "Properties."

Klik op het tabblad Sharing en vink het hokje Allow other network users to connect through this computer’s Internet connection aan.

In het uitvouwbare menu, selecteer de naam van de verbinding die u zojuist hebt gecreëerd. Klik op OK.

Select the name of the connection you just created.

Volg nu de volgende stap om verbinding te maken met ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Alleen voor Windows 8: uw virtuele router delen

Om uw virtuele router te delen op Windows 8 volgt u de volgende stappen.

Open de Run prompt door de Windows logo toets (⊞) + R in te drukken of door op de Start button te klikken. Typ ncpa.cpl en druk daarna Enter of OK.

Click "OK."

In het venster Network Connections kunt u nu uw nieuwe wifi verbinding zien staan in uw lijst met netwerk adapters. De beschrijving toont de ssid naam die u eerder hebt toegekend. Noteer de naam van de verbinding. (Dit voorbeeld gebruikt “Local Area Connection* 5.”) Dit hebt u later nodig.

Note the name of the connection.

Zoek nu naar een netwerkverbinding met de beschrijving “ExpressVPN Tap Adapter.” (Dit voorbeeld gebruikt “Ethernet 2.”)

Klik hier met de rechtermuisknop op en selecteer Properties.

Select "Properties."

Klik in het venster Properties op het tabblad Sharing en vink het vakje aan voor

Allow other network users to connect through this computer’s Internet connection.

Kies onder “Home networking connectionuw nieuwe virtuele router uit het uitvouwbare menu. (Die van ons was “Local Area Connection* 5.”). Klik dan op OK.

Click "OK."

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Verbinden met ExpressVPN

Op uw Windows apparaat, start de ExpressVPN app en verbind met de serverlocatie naar keuze.

Gefeliciteerd! Uw Windows PC is nu een virtuele router.

Nu kunt u elk apparaat dat wifi heeft verbinden met uw nieuwe virtuele router en uw VPN verbinding delen.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Nagaan of uw virtuele router het doet

Op welk apparaat dan ook, maak verbinding met de mobiele hotspot dat uw Windows apparaat eerder in uw netwerkinstellingen gecreëerd heeft.

U kunt nagaan of de locatie van uw IP adres veranderd is.

Check if your IP address location has changed.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Uw virtuele router uitschakelen

Voor Windows 10:

Ga naar Settings > Network & Internet > Mobile hotspot. Schakel Mobile hotspot uit.

Voor geen Windows 10:

Ga terug naar de opdrachtprompt en typ het volgende in:

netsh wlan stop hostednetwork

Stop hosted network in the Command Prompt.

U krijgt het volgende bericht te zien: “The hosted network stopped.”

The hosted network stopped.

Dit zal uw virtuele router stoppen en uitschakelen. Als uw virtuele router niet meer in het venster Network Connections staat, heeft u deze succesvol uitgeschakeld.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.