NB: Chromecast heeft geen ingebouwde VPN of MediaStreamer DNS functie. Om ExpressVPN op uw Chromecast te kunnen gebruiken moet u uw Chromecast verbinden met een virtuele of reguliere router met VPN mogelijkheid. Met deze handleiding leert u hoe dat moet.

Spring naar…

Uw virtuele of reguliere router inrichten voor VPN
Uw Chromecast instellen
Chromecast vanaf uw apparaten uitzenden
Uw Chromecast spiegelen met uw apparaten
Ik heb meer hulp nodig

Uw virtuele of reguliere router inrichten voor VPN

NB: Als u content uit een bepaald land wilt bezoeken, moet u uw virtuele of reguliere router configureren met een serveradres uit dat land. Mogelijk moet u ook Google DNS blokkeren op uw router.

Een virtuele router met VPN mogelijkheid instellen

Om een virutele router met VPN mogelijkheid in te stellen op uw Windows PC of Mac kunt u onderstaande handleidingen gebruiken:

Mac handmatige instellingen
Windows handmatige instellingen

Een VPN instellen op uw router met VPN mogelijkheid

Om een VPN op uw router in te stellen kunt u het hoofdstuk Routers raadplegen in de Handleidingen Index

Hulp nodig?  Neem via live chat contact op met de ExpressVPN Helpdesk.

Terug naar boven

Uw Chromecast instellen

Raadpleeg de ondersteuningsdocumentatie op de Google Chromecast Help website voor stap-voor-stap instructies om uw Chromecast in te stellen.

Hulp nodig?  Neem via live chat contact op met de ExpressVPN Helpdesk.

Terug naar boven

Chromecast vanaf uw apparaten uitzenden

Om inhoud van het scherm van uw apparaat uit te zenden, klik of tik op het Cast icoontje binnen een app voor streaming, zoals YouTube.

Tap the Cast button to cast your device.

Uitzenden is normaal gesproken uitgeschakeld op apparaten die een VPN gebruiken. Om content met VPN mogelijkheid vanaf uw apparaat naar Chromecast uit te zenden, probeer in plaats daarvan te spiegelen.

Hulp nodig?  Neem via live chat contact op met de ExpressVPN Helpdesk.

Terug naar boven

Uw Chromecast spiegelen met uw apparaten

Spiegelen vervangt het scherm van uw apparaat met een tv-scherm. De eenvoudigste manier om uw VPN op een tv te streamen is door uw apparaat op uw Chromecast te spiegelen.

N.B.: Voordat u deze stappen volgt, moet u uw Chromecast instellen en deze verbinden met hetzelfde netwerk als dat van uw apparaat.

Uw Android apparaat met uw Chromecast spiegelen

N.B.: Deze methode werkt mogelijk alleen op bepaalde Android apparaten en niet op andere.

1. Op uw apparaat, open de ExpressVPN app.
  2. Tik op de Locatiekiezer, en tik dan op uw locatie naar keuze (bijv. de VS).
  3. Op uw apparaat, open een app voor streaming (zoals Netflix).
  4. Selecteer een tv serie of film.
  5. Swipe naar beneden op welk scherm dan ook om naar Snelle instellingen te gaan. Tik op Scherm uitzenden. Het scherm van uw apparaat zou nu op uw tv moeten uitzenden.

Tap "Screen Cast."

Spiegel uw Windows PC met uw Chromecast

1. Klik op het Notificaties icoontje rechtsonder in uw home-scherm.
  2. Klik op Project > Dupliceren.
  3. Kies uw Chromecast verbinding.

Spiegel andere apparaten met uw Chromecast

Het lukt mogelijk niet om uw iOS of Mac apparaten direct met uw Chromecast te spiegelen wegens compatibiliteit tussen verschillende systemen. Om dit toch te kunnen, kunt u een app van derden downloaden die iOS of Mac spiegelen met Chromecast ondersteunt.

Op laptops kunt u een extensie van een derde in uw Google Chrome browser voor spiegelen downloaden. U kunt dan echter enkel het scherm van uw Google Chrome browser spiegelen.

N.B.: ExpressVPN is niet gelieerd aan apps voor spiegelen van derden. Gebruik deze op eigen risico.

Hulp nodig?  Neem via live chat contact op met de ExpressVPN Helpdesk.

Terug naar boven

Ik heb meer hulp nodig

Als u de stappen hierboven hebt gevolgd en nog problemen hebt met het gebruik van Chromecast, kunt u via live chat contact opnemen met de ExpressVPN Helpdesk.